"Закон Савченко": на Вінничині спіймали підозрюваних у жорстокому вбивстві пенсіонера

Пенсіонера побили, а потім задушили.

У Могилів-Подільському, що на Віннчині, у власному будинку з ознаками насильницької смерті знайшли пенсіонера, який проживав самотньо. За кілька годин працівники місцевої поліції спільно з колегами з обласного управління Нацполіції Вінниччини розшукали та затримали осіб, причетних до вбивства літньої людини. Ними виявилися двоє раніше судимих місцевих жителів, які достроково звільнились з місць позбавлення волі за "законом Савченко".

Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

76-річний пенсіонер працював охоронцем в одній з місцевих організацій. Літній чоловік не з'явився на роботі, колеги пішли до нього додому. Побачивши зачинені двері, викликали швидку допомогу, оскільки подумали, що літній людині стало зле. Лікарі лише констатували смерть закривавленого господаря будинку та викликали поліцію. З'ясувалося, що пенсіонера побили, а потім задушили.

Підозри оперативників щодо причетності до вбивства пенсіонера впали на двох місцевих жителів віком 36 та 47 років. Вони нещодавно достроково звільнились з місць позбавлення волі за "законом Савченко", де відбували покарання за вчинення крадіжок, поєднаних з проникненням у житло. Поліцейські затримали їх за місцем проживання. У одного з них під час обшуку виявлені закривавлені речі. У хаті зловмисники шукали гроші та горілку, але, нічого не знайшовши, пішли додому.

За такий злочин зловмисникам загрожує покарання до 15 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, юрист-кримінолог Ганна Маляр наголосила, що так званий "закон Савченко" був прийнятий під конкретних людей, а надто під "елітних бандитів" та VIP-злочинців. Водночас, вона наголосила, що новим документом законодавець визнає, що умови тримання невинуватої особи жорсткіші, ніж тих, які судом визнані винними.

Через "закон Савченко" на волю вийдуть засновник відомої будівельної афери "Еліта-центр" Олександр Волконський-Шахов та скандальний  лікар-шахрай Андрій Слюсарчук, відомий як "доктор Пі".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація