Законопроект про ширші права української поліції з'явиться протягом тижня

Законопроект про ширші права української поліції з'явиться протягом тижня

Фото: Getty Images

Аваков вважає, що вимогам правоохоронців потрібно спершу підкорюватися, а потім їх оскаржувати.

Проведені експертизи дозволяють офіційно стверджувати, що затриманий у лікарні Дніпра чоловік дійсно є екс-бійцем роти "Торнадо" Олександром Пугачовим, а куля в його животі була випущена з пістолета вбитого ним патрульного Артема Кутушева. Правоохоронці кажуть, що напарниця поліцейського не встигла вистрілити жодного разу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тим часом у Дніпрі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і генпрокурор Юрій Луценко, які приїхали на похорон загиблих патрульних, оголосили про свою ініціативу щодо презумпції правоти поліцейських. Посадовці прогнозують, що інструкції з застосування зброї стануть більш жорстокими, а патрульні також використовуватимуть електрошокери. Законопроект до парламенту обіцяють внести протягом тижня. Убезпечити людей від зловживань поліцейським має обов'язкова кримінальна відповідальність за неправомірні дії правоохоронця.

Експерти підтвердили особу підозрюваного в убивстві двох патрульних у Дніпрі

Експерти підтвердили особу підозрюваного в убивстві двох патрульних у Дніпрі

"Спочатку підкорюйся – потім оскаржуй. Це ніяк не обмежує ваші свободи та права. Це дає можливість приймати порядок і бачити дисципліну. Я думаю, що права поліцейських урівні з дуже високою відповідальністю та обов'язками – це те, куди ми маємо рухатися", - вважає Аваков. "Поліцейський має право діяти рішуче, і його вимога є остаточною. Безумовно, при цьому він має величезні обов'язки, в тому числі і кримінальну відповідальність за незаконні дії", - додав Луценко.

Слідство у справі про загибель патрульних у Дніпрі триває. Наразі слідчі опитали вже більше 30 свідків. Олександру Пугачову пред'явлено підозру в умисному убивстві, він перебуває у лікарні під посиленою охороною. На місці трагедії планують встановити пам'ятний знак на честь поліцейських.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація