Залікували на смерть: під Києвом жінці від різкого болю в животі прописали заспокійливе

Залікували на смерть: під Києвом жінці від різкого болю в животі прописали заспокійливе

Фото: Google

Пацієнтка померла в районній лікарні міста Бориспіль.

49-річна жінка потрапила в Бориспільську районну лікарню зі скаргами на болі в животі та через чотири дні померла у неврологічному відділенні, де її лікували від ураження судин. Розтин показав, що лікарі прогледіли запалення в черевній порожнині, а пацієнтка під наглядом медиків померла від зараження крові, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вона скаржилася на пекучі ріжучі болі в животі. Чому її поклали до неврології, а не до хірургії? Коли вона починала кричати, що не може терпіти, їй казали, що це від нервів і треба заспокійливе", - каже донька Тетяна.

В Бориспільській районній лікарні жінка померла через лікарську помилку

В Бориспільській районній лікарні жінка померла через лікарську помилку

У медзакладі пояснюють, що хвора мала кілька важких діагнозів, вона майже не рухалася, а по всьому організму були уражені судини і нерви. Однак висновки невропатологів суперечать результатам розтину. Патологоанатом цієї ж лікарні в черевній порожнині побачив два літри гною. Каже фактично, жінка померла від зараження крові на очах лікарів. "Хвора померла від септичного стану на фоні гнійного перитоніту. За чотири доби у відділені неврології не було встановлена гостра хірургічна патологія", - твердить фахівець Сергій Дригус. За його словами, вчасний аналіз крові, рентген, уважність хірурга та УЗД могли б зберегти жінці життя.

Патологоанатом каже, що на нього чинився тиск. Його змушували скопіювати діагноз з історії хвороби, а не засвідчувати те, що він побачив під час розтину. Медик не підкорився, після чого його звільнили з лікарні. Адміністрація каже, що він був нікудишнім працівником – мав п'ять доган. А причину смерті 49-річної пацієнтки вони поки що називати не готові – мовляв, із цим розбирається слідство.

Тепер у причинах розбіжностей між висновками невропатологів і патологоанатома має розібратися незалежна експертиза. Вона ж повинна назвати остаточну причину смерті. Однак процес розтягнувся вже на два місяці. Донька померлої досі не дізналася правди про смерть своєї матері в стаціонарі районної лікарні.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Наступна публікація