Заметена Україна. Як регіони переживають негоду

Україна страждає від сильних снігопадів та потужного вітру.

В Україні знову вирує негода, найбільше постраждали південні та центральні області.

Зокрема, у полоні негоди опинилися Херсонська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська, Харківська та Чернігівська області. На заході України не пощастило з погодою Закарпатській області.

Миколаївська область

На Миколаївщині триває заметіль і штормовий вітер, пориви якого сягають 25-28 м/с. Як прогнозують синоптики, сильний вітер триватиме протягом усього дня. У зв'язку з погіршенням погодних умов у області 18 та 19 січня оголошені вихідними днями. На Миколаївщині закрили дороги загального користування, а через негоду без електропостачання залишилися 47 населених пунктів.

На Миколаївщині другий день вирує негода

На Миколаївщині другий день вирує негода

Одеська область

На Одещині тривають безперервний снігопад та хуртовини, а проїжджу частину скувала ожеледиця. Також через сніговий армагедон не функціонує значна частина маршрутів електротранспорту в Одесі. Деякі підприємства дозволили своїм працівникам працювати з дому або ж просто повідомили про вихідний через погодні умови. За словами місцевих мешканців, хуртовина лише посилюється.

На Одещині зранку була найскладніша ситуація

На Одещині зранку була найскладніша ситуація

Херсонська область

На Херсонщині напередодні пройшов сильний снігопад, проте через те, що сніг не прибрали з доріг, він частково розтанув, а потім замерз. Мешканці скаржаться на сильну ожеледь. Через обмерзання контактної мережі у Херсоні на маршрути не вийшли тролейбуси. Унаслідок негоди в Херсонській області припинено електропостачання в 61 населених пунктах, а також частині Херсона.

Дніпропетровська область

На понеділок, 18 січня, в області оголошено штормове попередження. У зв'язку із сильним вітром та поривами вітру сталося відключення 16 населених пунктів. Відучора в Дніпропетровську не припиняється снігопад, який минулої ночі перейшов у дощ. До того ж синоптики прогнозують, що сильний та мокрий сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу, снігові замети та пориви північно-східного вітру збережуться по всій області. Через ожеледицю було введено заборону на рух всіх видів транспорту на автодорогах державного значення.

У Дніпропетровську комунальники розчищають основні шляхи

У Дніпропетровську комунальники розчищають основні шляхи

Кіровоградська область

На Кіровоградщині сніг йде другу добу, а в область вже заборонили в'їжджати великогабаритному транспорту. Через нерозчищені тротуари люди виходять на проїжджу частину, щоб дістатися на роботу. Громадський транспорт також працює з перебоями. Низка автобусних маршрутів скасовані.

Запорізька область

У Запоріжжі зранку стоїть туман. Після вчорашнього снігопаду сніг частково розтанув, а вночі вдарив мороз, тож на дорогах утворилась ожеледиця.

Харківська область

Усю ніч Харківщину засипало снігом. Через негоду на дороги не змогли вийти деякі маршрутні автобуси. Наразі більшість доріг розчищені і посипані піщано-соляною сумішшю, проте досі залишається обмеженою автотраса "Харків-Сімферополь" в районі Краснограда для проїзду транспорту, особливо в районах спусків і підйомів.

Чернігівська область

У Чернігові всі вихідні також йшли сильні снігопади. Щойно сніг вщух, дорожники почали обробляти проїзну частину доріг протиожеледними матеріалами. Станом на ранок понеділку дороги були розчищені. Проте за прогнозом облгідрометеоцентру, 18 січня очікується невеликий сніг, а на дорогах збережеться ожеледиця.

Полтавська область

На Полтавщині через снігопад частково припинено рух міжміських автобусів. У Полтаві міська влада закликала людей вийти на допомогу комунальним службам і розчищати засипані снігом дороги. За даними синоптиків, сильний сніг йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

Закарпаття

Також складні погодні умови спостерігаються на заході України. Зокрема, на високогір'ї Закарпатської області очікується підвищена лавинна небезпека, а дороги та тротуари перетворились на ковзанку.

До того ж через погіршення погодних умов обмежили роботу морських торговельних портів: Білгород-Дністровський, Одеський, Іллічівський, Усть-Дунайський, Ренійський, Ізмаїльський, Миколаївський, Херсонський, а також "Октябрьск" і "Южний".

Через сильний вітер для проходження суден також закриті Бузько-Дніпровсько-лиманський і Херсонський морський канали.

Своєю чергою міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадій Зубко написав на своїй сторінці у Facebook, що у низці областей ситуація під контролем.

"Дніпропетровська, Кіровоградська, Миколаївська, Харківська, Сумська області – влада та комунальні служби повністю тримають ситуацію під контролем. Світло, вода, тепло є. На дорогах працює техніка. #‎Мінрегіон‬ постійно моніторить ситуацію", - запевнив він.

Дніпропетровська, Кіровоградська, Миколаївська, Харківська, Сумська області – влада та комунальні служби повністю тримаю...

Опубліковано Геннадієм Зубком 18 січня 2016 р.

Нагадаємо, раніше синоптики прогнозували, що у понеділок Україну накриють потужні снігопади та вдарить штормовий вітер.

В Україні оголошено штормове попередження

В Україні оголошено штормове попередження

Повʼязані теми:

Наступна публікація