Замість поваленого Леніна в Полтаві буде місце пошани Героїв Майдану

Бронзовий пам'ятник переплавлять або на церковні дзвони, або ж здадуть на брухт, а гроші віддадуть родичам убитих.

До постаменту, де ще два дні тому в Полтаві стояв пам'ятник Леніну, місцеві жителі несуть квіти у пам'ять про загиблих майданівців. Там установили невеликий пам'ятник із зображенням Божої Матері з Ісусом на руках.

Цілий день там горять свічки за загиблими.

"Полтавці цілком прощаються з совєтчиною. Привид комунізму покинув наше місто... До образочку Божої Матері вже йдуть паломники. Найбільше душу гріє факт, що люди хрестяться! Несуть квіти, свічки, моляться в центрі міста! Я завжди вважала, що багато проблем на Полтавщині через те, що в людях вбили віру: нищили священників, рівняли з землею церкви, били за хрестики, молилися під покровом ночі. Повертається духовність! Повернеться доля!", - зазначила активістка місцевого Майдану Олександра Сиротенко.

Побитого "вождя" заховали, щоб мародери не розібрали його на сувеніри.

"Ленін на зберіганні, щоб його ніхто не викрав, адже він бронзовий. Є два варіанти його утилізації. Вони будуть обговорюватися завтра на віче. Пропозиція - здати на брухт, а гроші передати родинам загиблих Героїв. Варіант два - звернулися церковники, щоб переплавити його на дзвін", - відзначає Сиротенко.

На віче в Полтаві також обговорять, що буде на місці поваленого Леніна. Там хочуть збудувати або ж меморіал Героям Майдану, або ж капличку, що також буде присвячена Героям Майдану.

Нагадаємо, протягом останнього тижня по всій Україні масово скидають пам'ятники Леніну. Найактивніше – у західних та центральних областях. Хвиля "ленінопадів" вже докотися і до Сходу

Повʼязані теми:

Наступна публікація