Запоріжжя зустрічає соціальний мультимедійний проект "Переможці"

Показ у Запоріжжі розпочинається 11 червня.

Цієї суботи, 11 червня, у Запоріжжі розпочинається показ мультимедійного соціального проекту "Переможці".

Протягом місяця виставка експонуватиметься у Запорізькій обласній бібліотеці імені Горького за адресою: проспект Соборний, 142.

Урочисте відкриття проекту проведе його куратор, ведуча ТСН на каналі "1+1" Соломія Вітвіцька за участі героїв АТО-"переможців" Юрія Весельського, Олексія Аванесяна, Вячеслава Буйновського та Андрія Забігайла, а також шеф-редактора Ukraine Today Юлії Соцької. Дата події – субота 18 червня о 17:00.

Ініціатором та організатором проведення виставки у місті Запоріжжя виступила благодійна організація "Народжені в сорочках".

"Переможці" – це фотоекспозиція відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, відео арт, серія сюжетів ТСН від Соломії Вітвіцької, а також спеціальний благодійний випуск журналу VIVA! Переможці (який можна придбати на виставці або онлайн).

Проект розповідає 18 дивовижних історій бійців АТО та волонтерки, що втратили частини тіла в ході бойових дій на сході України, але не втратили мужності та сили духу.

Проект покликаний довести, що незважаючи на інвалідність, такі люди лишаються повноцінними членами суспільства. Вони красиві та щасливі, хочуть жити, працювати та розвивати незалежну Україну.

"Переможці" також ставлять за мету розвиток сучасного протезування в країні. Гроші, зібрані від продажу благодійного номера VIVA! передаються, зокрема, на навчання українських протезистів. У березні вдалося почати оформлення та забезпечити професійне навчання п'ятьох українських спеціалістів з різних міст у 2016 році на базі реабілітаційно-протезного центру у місті Гамільтон в Канаді. Тижневий навчальний курс, організований Канадсько-Українським Фондом Міжнародної Підтримки, отримали лікарі з Києва, Львова, Харкова, Дніпропетровська та Миколаєва.

Крім того, проект направлений на вирішення питань безбар'єрності українських міст, створення повноцінних умов життя для людей з інвалідністю. Проект вважає своєю місією також здійснювати мрії Переможців. З початку року герої почали подорожувати світом, деякі щасливчики пройшли реабілітацію, зокрема, на Лазуровому узбережжі, вперше познайомилися з європейськими країнами, а також побували в Яремчі в Romantik Spa Hotel. Нещодавно, наприклад, Назар Барилко проїхав Францією та побував у Ватикані, а Володимир Кузнєцов щойно повернувся зі США – з Техасу, куди мріяв потрапити ще з дитинства.

Виставка триватиме в Запоріжжі до 9 липня. Вхід вільний.

Долучитися до розвитку протезування в Україні можна з будь-якого куточка світу, зробивши благодійний внесок у фонд Save Lives Together.

Нещодавно також побачив світ англомовний благодійний випуск журналу "VIVA! The Victors"

Повʼязані теми:

Наступна публікація