Заповідник замість зони відчуження. Порошенко анонсував відродження територій навколо Чорнобиля

Заповідник замість зони відчуження. Порошенко анонсував відродження територій навколо Чорнобиля

Чорнобильска АЕС / Фото: Getty Images

Радіаційно-екологічний біосферний заповідник з'явиться на території двох районів Київщини.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Про це він повідомив у Twitter.

"Він стане однією з найбільших природоохоронних установ України, загальною площею 227 тисяч гектарів", - зазначив глава держави.

Заповідник буде розташований на території Іванківського і Поліського районів Київської області в межах зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення.

"Створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника стало першим важливим кроком на шляху відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок техногенної катастрофи", - йдеться на сайті глави держави.

 

Сьогодні у Києві та Славутичі відбулися нічні служби за жертвами катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. У Славутичі люди із квітами та свічками прийшли до меморіалу, присвяченому пожежним і працівникам, які загинули після катастрофи. У Києві ж організували нічну поминальну службу за загиблими внаслідок техногенної катастрофи. Багато людей не могли стримати сліз. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація