Заступник голови АП Таранов загинув в останній день відпустки – Бірюков

Заступник голови АП Таранов загинув в останній день відпустки – Бірюков

Фото: УНІАН

На його плечах була більша частина невидимого боку війни на Донбасі.

Заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов, який розбився на водному мотоциклі у Києві, загинув в останній день відпустки – у понеділок він мав вийти на роботу.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів радник президента України Юрій Бірюков.

"Я взагалі поки не уявляю, хто тепер може його замінити. Він працював у різних силових структурах протягом своєї кар'єри, він у цьому питанні був досить унікальний своєю універсальністю знань, і як тепер, чесно, не уявляю. Він два роки працював без відпусток, і останнім часом знаходив якісь дні, хоч трохи відпочити, і ось повинен був з відпустки завтра вийти на роботу", – сказав він.

Андрій Таранов відповідав в Адміністрації президента за силові питання. "На його плечах була більша частина геть невидимого боку війни", - написав у Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Таранов служив в армії з 1984 по 2005 роки, закінчив військове училище і Академію Збройних сил України, у 90-х у складі українського контингенту миротворчої місії ООН служив у країнах колишньої Югославії. У 2014 році два місяці обіймав посаду першого заступника начальника департаменту СБУ, після чого став заступником голови Адміністрації президента. В його завдання входило облаштування підрозділів Збройних сил країни, також він організовував роботу штабів та розвідки.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів, що Таранов із самого початку був залучений до АТО на Донбасі, розробляв операції та сам брав у них участь.

"Безумовно, це унікальна людина, справжній генерал, який насправді був залучений і до ситуації з самого початку війни на Донбасі. Фактично людина, яка заходила у краматорський аеропорт, захищала краматорський аеропорт. Він насправді не тільки розробляв операції, а брав активну участь в реалізації цих операцій. Це людина, яка приєдналася до створення сил спеціальних операцій. Це людина, яка насправді у важкий час для ЗСУ, коли не було техніки, із Заходу доставляла техніку для українських Збройних сил ", - сказав Жебрівський.

За словами очільника Донецької області, після виходу з відпустки Андрій Таранов мав зайняти високу посаду.

"Після відпустки, наскільки я знаю, він повинен був зайняти досить високу посаду, і насправді не буде вистачати Андрія і в зоні АТО ", - зазначив Жебрівський.

Нагадаємо, у неділю, 18 вересня, заступник голови Адміністрації президента України Андрій Таранов розбився на водному мотоциклі. Подія сталася у Києві біля Гаванського мосту. Гідроцикл врізався на великій швидкості, заступник голови АП не впорався з керуванням. Він помер на місці події.

Загинув заступник глави Президентської Адміністрації Андрій Таранов

Загинув заступник глави Президентської Адміністрації Андрій Таранов

Повʼязані теми:

Наступна публікація