Заступник голови Нацполіції збудував триповерховий будинок під Києвом

Заступник голови Нацполіції збудував триповерховий будинок під Києвом

Заступник голови Нацполіції збудував триповерховий будинок під Києвом

Фото: Наші гроші

Під час будівництва Руденко працював у МВС і бізнесу не мав ні він, ні його родина.

Заступник начальника Нацполіції Олексій Руденко збудував величезний будинок у закритому дачному містечку в селі Пухівка Броварського району на Київщині. В цьому містечку мають будинки ще низка колишніх та теперішніх правоохоронців.

Про це повідомляє програма "Наші Гроші" телеканалу ZIK.

Триповерховий будинок Руденка займає площу 430 квадратних метрів і має спуск для човна.

При цьому поліцейський чиновник протягом будівництва будинку, окрім останнього року, працював у структурі МВС та не мав бізнесу. Не займалися підприємництвом його дружина і син.

Згідно з офіційною біографією, до 2010 року Олексій Руденко безперервно працював в структурі МВС – спочатку у карному розшуку, а потім заступником начальника ГУМВС в Києві і начальником кримінальної міліції.

У 2010 році він звільнився за власним бажанням і вже наступного року оформив право власності на вказаний будинок. Окрім того, Руденко придбав новий позашляховик Audi Q7, а його син Тарас - Mercedes ML 250. Востаннє Руденко-молодший давав декларацію як інспектор на Київській міській митниці із річним доходом 28 тис грн.

Після Майдану Руденко повернувся в органи, очолив ГУБОЗ, отримав звання генерал-майора і був призначений заступником Арсена Авакова.

Олексій Руденко у письмовій відповіді на запит журналістів зазначив, що почав будувати будинок у 2005 році. За його словами, під час праці у МВС прибутки у його родині були достатніми, щоб побудувати цей будинок.

Окрім того, генерал поліції переконує, що купив обидві машини за 300 тисяч гривень кожну.

"Зазначимо, що вартість AUDI Q7, яка згідно відповіді придбана за 300 тис.грн, в доларах США складає близько 37 тис. Таким чином Руденку вдалось придбати новий автомобіль у 2011 році на третину дешевше, ніж цей автомобіль коштує на вторинному ринку зараз, після 5-річного використання. Такою ж вигідною інвестицією стало і придбання автомобілю ML 250, який, попри 3 роки використання, родина Руденка може все ще продати на 50% дорожче, ніж офіційно заплатила за нього у 2013 році", - зазначають журналісти.

Як повідомлялося раніше, правоохоронці Київської області відкрили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів телеканалу ZIK, які намагалися зняти сюжет про будинок заступника глави МВС Сергія Чоботаря в селі Лісники на Київщині. Неподалік від маєтку, яке нібито йому належить, до журналістів під'їхав автомобіль марки "Фольксваген" без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали у знімальної групи камеру з відеозаписом, після чого зникли.

Пізніше Сергій Чеботар пішов у відставку. Він зазначив, що зробив це "у зв'язку із систематичним цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру в засобах масової інформації; у зв'язку з розповсюдженням неправдивої інформації, яка паплюжить не тільки моє ім'я, але й Міністерство внутрішніх справ; у зв'язку з тиском на мою сім'ю у вигляді переслідувань, залякувань, погроз та незаконного стеження за мною і моєю сім'єю, включаючи доньку і навіть чотирирічну внучку".

Повʼязані теми:

Наступна публікація