Затримана в Києві росіянка Леонова розповіла про свої зв'язки з "Правим сектором" і "Азовом"

Затримана в Києві росіянка Леонова розповіла про свої зв'язки з "Правим сектором" і "Азовом"

Леонова була волонтером у "Правому секторі" і "Азов". / Фото: instagram.com/ana_thai

Активістка посварилася з представниками обох формувань.

Підозрювана у тероризмі росіянка Анастасія Леонова, яка була затримана СБУшниками в грудні минулого року, була волонтером у "Правому секторі" і "Азові".

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Meduza.

За її словами, з людьми з "Правого сектора" в Харкові її познайомив волонтер Родіон Шовкошитний. Там їй запропонували створити і очолити інформ-відділ батальйону, організовувати роботу з населенням, займатися PR. Паралельно з цим вона проходила підготовку як санінструктор, оскільки раніше Леонова була інструктором з надання першої допомоги і проходила підготовку як парамедик.

"В "Азові" займалася приблизно тим же — була штатним медиком в тренувальному таборі в Харківській області, проводила заняття з тактичної медицині, інформаційної підтримки. У всіх підрозділах я була добровольцем і волонтером, працювала абсолютно безкоштовно", - розповіла Анастасія Леонова.

За даними телеканалу "Дождь", росіянка пішла з "Правого сектора" через конфлікт з командиром батальйону. Також вона залишила "Азов" "через низку особистих конфліктів".

Російську опозиційну активістку ув’язнили в Києві

Російську опозиційну активістку ув’язнили в Києві

Нагадаємо, Леонову затримали СБУшники у грудні 2015 року. Окрім неї, були затримані ще двоє громадян РФ і троє громадян України. За даними спецпризначенців, затримані були членами диверсійно-розвідувальної групи та готували теракт у Києві.

Лідер вказаного угрупування  Олег Мужчиль був убитий під час затримання.

15 січня ЗМІ повідомили, що Леонова оголосила голодування. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація