Затриманих бійців "Правого сектору" привезли до Києва

Затриманих бійців "Правого сектору" привезли до Києва

затриманих перевезли до столиці

Слідчі дії з ними проводитимуть у столиці.

Сьогодні, 14 липня, двох затриманих на Закарпатті бійців "Правого сектору" привезли до Києва. Вони перебувають у СІЗО Служби безпеки України. Слідчі дії з ними проводитимуть саме у столиці, повідомили ТСН.

Затримали бійців напередодні, 13 липня, вранці. Правоохоронці кажуть, що затримані були озброєні та намагались тікати.

Крім того, СБУ розповіла про 40 обшуків у приміщеннях обох сторін конфлікту у Мукачевому. Про результати обшуків – не розповідають.

Як відомо, 11 липня у Мукачевому Закарпатської області пролунала стрілянина. Учасниками перестрілки поблизу спортивно-оздоровчого комплексу "Антарес", який належить народному депутату Михайлу Ланьо, стали представники "Правого сектору" і міліція. Сторони звинувачують одна одну в "кришуванні" контрабанди в регіоні.

За останньою інформацією, внаслідок інциденту одна людина загинула, близько десяти отримали поранення.

У неділю, 12 липня, представники "Правого сектору" вийшли з протестами до стін органів місцевої влади у низці обласних центрів. Вони вимагають відставки міністра МВС Арсена Авакова і проведення незаангажованого розслідування інциденту.

Пошук нападників, яким після перестрілки вдалось втекти в гори, продовжується досі. Озброєних молодиків бачили у кількох населених пунктах поблизу Мукачевого. У понеділок, 13 липня, співробітники СБУ заявили про затримання двох бійців "Правого сектору". Провідник партії Дмитро Ярош також підтвердив цю інформацію. Він пояснив, що зброя потрібна задля безпеки. "Бійці використали зброю тільки тому, що організували на кордоні блокаду контрабандних потоків, та отримували погрози від місцевої мафії", - зазначив Ярош.

Повʼязані теми:

Наступна публікація