Затриманий "український диверсант" зізнався у зборі розвідданих – ЗМІ

Затриманий "український диверсант" зізнався у зборі розвідданих – ЗМІ

Затриманий "український диверсант" зізнався у зборі розвідданих – ЗМІ

Фото: Facebook/Дмитро Штибліков

Відео допиту опублікували російські ЗМІ. 

Затриманий в окупованому  Криму "український диверсант" Дмитро Штибліков нібито зізнався у тому, що працював на Міноборони України та збирав розвідувальні дані.

Про це повідомляє російська агенція "Інтерфакс" із посиланням на відеозапис Центру громадських зв'язків ФСБ РФ. 

Штибліков нібито визнав, що збирав дані про дислокацію нових військових частин окупантів на півострові.

"Збір розвідувальної інформації про дислокацію та організації нових частин збройних сил Росії на території Криму, підбір об'єктів для здійснення диверсій, збір розвідувальної інформації і даних про склад, дислокації, організаційно-штатній структурі військових підрозділі на території Криму", - наводить агенція слова Штиблікова.

Також українець буцімто заявив, що окремим завданням було отримання даних про цілі та етапи навчань ЗС РФ, які влаштовувалися на території Криму.

Штибліков стверджував, що за легендою працював цивільним в міністерстві оборони РФ а до окупації півострову його легенда полягала в тому, що він працював журналістом в центрі "Новос".

"Як перед громадською організацією, перед ним (центром Новос – Ред.) стояли цілі вивчення безпеки в чорноморському регіоні, розвідування цілі, були збір відомостей про частини Чорноморського флоту, що розташовані на території Криму, вивчення внутрішньополітичної обстановки і вивчення національних організацій, в тому числі кримськотатарських" , - сказав він.

На допиті "диверсант" нібито зізнався, що є військовим Міноборони України з 1992 року.

"Інтерфакс" стверджує, що інший затриманий – Олексій Бесараб – заявив про те, що він є кадровим військовослужбовцем Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

"Після закінчення військового училища проходив службу на посадах референта, старшого референта інформаційно-аналітичного відділу Морського розвідцентру ВМС України в Одесі. Після цього - офіцер відділу спеціальної розвідки ВМС України", - наводить його цитату російська агенція.

Нагадаємо, 9 листопада в Севастополі співробітники підрозділу ФСБ РФ, незаконно утвореного в окупованому Криму, затримали трьох громадян України - Штиблікова Дмитра Анатолійовича, Бессарабова Олексія Євгеновича і Дудка Володимира Михайловича.

Уже наступного дня, 10 листопада, обвинувачених у плануванні терактів на різних об'єктах півострова, взяли під варту на 2 місяці.

У Міноборони спростували заяву ФСБ про затриманих в Криму нібито українських диверсантів і наголосили, що їх немає на окупованому півострові. 

Затримані в Криму українці сидітимуть у російській в’язниці мінімум 2 місяці

Затримані в Криму українці сидітимуть у російській в’язниці мінімум 2 місяці

Повʼязані теми:

Наступна публікація