Затриманому очільнику "Азову-Крим" можуть призначити 20 млн гривень застави

Затриманому очільнику "Азову-Крим" можуть призначити 20 млн гривень застави

Фото: Facebook/Ігор Мосійчук

Таку суму попросила призначити Краснову ГПУ.

Генпрокуратура наполягає, щоб суд взяв затриманого главу цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова під варту та призначив йому заставу у 20 мільйонів гривень.

Про це заявив адвокат затриманого Андрій Мамалига, пише "Українська правда".

"Ми будемо клопотати про взяття на поруки (народними депутатами – прим.ред.), або домашній арешт", - запевнив він.

За словами Мамалиги, судове засідання призначене на вівторок на 13.00 у Шевченківському райсуді Києва.

Своєю чергою народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук, адвокатом якого також є Мамалига, виклав на своїй сторінці у Facebook фотографії Краснова після затримання та лист уповноваженої Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської на ім'я Генпрокурора Віктора Шокіна щодо катувань лідера "Азов-Криму" і його дівчини Оксани Шелест.

Він, зокрема, наголосив, що Краснову інкримінують лише незаконне зберігання зброї.

Щойно, отримав фотографії катованого співробітниками СБУ Станіслава Краснова разом з листом уповноваженої Верховної Ради...

Опубліковано Ігором Мосійчуком 1 березень 2016 р.

Нагадаємо, що раніше співробітники Служби безпеки України затримали голову цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова. Разом із ним була затримана його подруга. Керівника цивільного корпусу "Азов-Крим" підозрюють у незаконному зберіганні зброї.

Одразу після затримання лідера корпусу під стіни будівлі СБУ в Києві вийшли активісти громадянського корпусу "Азов", які запалили фаєри і вимагали пояснень від правоохоронців, скандуючи "Станіславе, ми з тобою".

15 лютого прокуратура Києва повідомляла про затримання і обшуки в місцях проживання членів "добровольчого корпусу так званого "батальйону "Крим", яким командує Краснов. За даними прокуратури, у них вилучили більше двох десятків стволів бойової і травматичної зброї, а також боєприпаси і наркотики. У самому батальйоні цю інформацію заперечували, зазначивши, що батальйон з літа 2014 року перебуває у лавах Збройних сил України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація