Заворушення на Рівненщині: сотні бурштинокопачів із палицями та камінням напали на поліцію

Заворушення на Рівненщині: сотні бурштинокопачів із палицями та камінням напали на поліцію

Заворушення на Рівненщині: сотні бурштинокопачів із палицями та камінням напали на поліцію

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

Зловмисники потрощили авто силовиків.

На Рівненщині близько 200 бурштинокопачів із палицями чинили опір та погрожували спалити авто правоохоронців.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

"Близько третьої години (15 вересня - прим.ред.) у селі Тинне, Сарненського району майже 50 осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев'яними битами, камінням, палицями заблокували дорогу та чинили опір працівникам правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, силовикам вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався завдати тілесні ушкодження одному із спецпризначенців. Унаслідок інциденту було пошкоджено службовий автомобіль правоохоронців.

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

До того ж повідомляється, що по обіді у четвер до правоохоронців зателефонував невідомий, який попросив термінової допомоги поліції в урочищі "Азалія" поблизу Клесова.

"Прибувши на місце події, працівників оперативного штабу оточило понад 200 чоловіків у масках та з палицями у руках. Вони вимагали покинути північні райони області, в іншому разі погрожували вдатися до радикальних дій", - розповіли у поліції.

Після того як правоохоронці викликали підкріплення, зловмисники почали трощити службове авто, а кілька осіб закликали спалити авто.

"Натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги", - додали у поліції, запевнивши, що не застосовували проти бурштинокопачів вогнепальну зброю та засоби фізичного впливу.

Нагадаємо, у липні правоохоронці затримали організаторів незаконного бурштинового бізнесу, до складу яких входили перший заступник прокурора Рівненської області, діючі та колишні працівники поліції, співробітники СБУ, а також представники криміналітету. Водночас, за даними журналістів, колишній директор ДП "Укрбурштин" Олег Ярошик, у мікроавтобусі якого у 2015 році знайшли 2,6 тон незаконно видобутого бурштину, не отримав жодного покарання від суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація