Зелень, квіти й повернення до життя. Християни відзначають свято Трійці

Зелень, квіти й повернення до життя. Християни відзначають свято Трійці

Фото: rivnist.in.ua

Готуючись до Трійці, люди прибирають оселю, намагаючись звільнити дім від речей, особливо тих, які нагадують неприємні моменти в житті.

Цієї неділі, 19 червня, християни відзначають одне з 12 найбільших свят у році – День Святої Трійці, П'ятидесятницю або ж День Зіслання Святого Духа.

У свято П'ятидесятниці Свята Церква згадує й прославляє зішестя на апостолів Святого Духа у вигляді вогненних язиків, передає УНІАН.

Назву П'ятидесятниці це свято отримало тому, що ця подія відбулася на п'ятдесятий день після рятівного Воскресіння Христового.

Свято християнської П'ятидесятниці містить у собі подвійне торжество. Перший день П'ятидесятниці Церква присвячує на славу Пресвятої Трійці, а другий - на славу Духа Пресвятого. Святкування Святому Духу починається вечірнім Богослужінням у неділю.

Свято П'ятидесятниці відзначалося й у старозавітній церкві, але воно було пов'язане зі згадуванням дарування Синайського закону, отриманого євреями через 50 днів після виходу їх з Єгипту.

У сучасній церковній практиці це свято називається також Днем Святої Трійці. Остання назва пояснюється тим, що зішестям Святого Духа на апостолів відкрилася освячуюча діяльність третьої Особи Пресвятої Трійці. І вчення Господа Ісуса Христа про Триєдиного Бога і участь Трьох Осіб Божества у спасінні людського роду досягло довершеної ясності і повноти.

Напередодні цього дня люди прикрашають свій будинок зеленню, готують святковий стіл і запрошують гостей. Вважається, що Трійця – це своєрідний символ повернення до життя. Вся природа розквітає, наповнюється яскравими фарбами і ароматами. Готуючись до Трійці, люди прибирають оселю, намагаючись звільнити дім від речей, особливо тих, які нагадують неприємні моменти в житті. На Трійцю заведено прикрашати храми і будинки гілками дерев, травою і квітами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація