Жахіття зими в Україні: 11 загиблих у ДТП, обвалений спортзал і швидкі у снігових заметах

Жахіття зими в Україні: 11 загиблих у ДТП, обвалений спортзал і швидкі у снігових заметах

Українці потерпають від негоди у всіх куточках країни.

Статистика суворої української зими жахає. Лише за останню добу 8-9 січня на шляхах України через ожеледицю та снігові перемети сталося майже 600 аварій, унаслідок яких загинули 11 людей, ще 99 було травмовано, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Крім того, без світла уже другу добу потерпають жителі понад сотні населених пунктів.

Життя молодої жінки забрала аварія на Рівненщині. Ще двоє людей із тяжкими травмами в реанімації. На трасі Київ-Чоп сталася аварія за участю чотирьох автівок. Дві зіткнулися лоб у лоб і від удару спалахнули. Водії ще двох машин, які рухалися позаду, щоб уникнути зікнення, скерували свої авто в кювет. Врешті дві машини вигоріли повністю, третя частково.

За останні дві доби зі слизької траси тільки на Рівненщині злетіло близько десяти автівок. Чотири людини загинуло, 27 травмовані.

Снігова негода суттєво збільшила кількість аварій на дорогах України

Снігова негода суттєво збільшила кількість аварій на дорогах України

У Полтаві під вагою снігу завалився спорткомплекс. Потужного снігопаду не витримав дах споруди, він прогнувся вночі, тому люди не постраждали. Вже вдень під товщею снігу продовжили руйнуватися стіни. Небезпечну територію навколо обгородили попереджувальними стрічками. Спорткомплекс належить заводу медичного скла і донині вважався одним із найкращих у місті. Там проводилися матчі чемпіонатів України з футзалу, міні-футболу, волейболу та інші змагання. Причини руйнування спорткомплексу має встановити експертиза.

Понад півсотні електроопор впали на Одещині, не витримавши шару криги на обмерзлих дротах. Зранку 9 січня на місця падіння ремонтники почали завозити нові металеві стовпи і почали їх монтувати. Проте роботи у них іще на кілька днів. Загалом стихія залишила без світла на Одещині 107 неселених пунктів. У села, де причиною знеструмлення були лише розірвані дроти, електрику уже подали. У темряві досі перебувають жителі близько двадцяти населених пунктів.

Взятися за лопати закликав містян мер Черкас - щоб самотужки розчищати двори та міжбудинкові проїзди. Мовляв, комунальної техніки для цього не вистачає. Машини ледь встигають прибирати головні дороги, та й то переважно уночі, бо вдень вони завантажені транспортом. Заметілі в області не припинялися дві доби - насипало понад півметра снігу. Рятувальники близько десяти разів виїжджали, щоб визволити машини, які застягли у снігових заметах. Серед них була і швидка із хворим. Його вчасно доправили до лікарні.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація