Жінка, яка намагалась продати дитину через соцмережі, "просто шукала їй родину"

Затриманій обрали запобіжний захід.

Сьогодні, 13 липня, Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід на час досудового розслідування жінці, яку упіймали на отриманні грошей за новонароджену дитину. Як передає кореспондент ТСН, затриманій призначили домашній арешт з 23-ї години вечора до 7-ї ранку та відпустили з судової зали.

Жінка, яка намагалася знайти покупців своєї на той момент ще не народженої дитини у соцмережах, провини не визнає та стверджує, що корисливих намірів не мала. Каже, має вже двох дітей, яких виховує, а умови життя не дозволяють їй утримувати немовля.

"Я хотіла їй знайти нормальну сім'ю. Не за гроші, а так", - заявила на суді затримана.

У соцмережі жінка була підписана на тематичну групу – де розшукують тих, хто хоче відмовитись від дитини. Й активно пропонувала ненароджене немовля потенційним клієнтам. Її затримали біля лікарні у Боярці, де вона народила. Жінка передала клієнтці документи про народження, а в обмін отримала 30 тисяч гривень. З грошима на руках її й упіймали правоохоронці.

Тепер слідство з'ясовуватиме – чи є у діях затриманої ознаки злочину. Зокрема, проведуть психологічну експертизу. Адвокат стверджує, що його підзахисна перебувала у важкому морально-емоційному стані. Прокурори кажуть – за гроші чи безкоштовно, але дії цієї жінки все одно були злочинними. Якщо затриману визнають винною, їй загрожує ув'язнення до 15 років за торгівлю людьми.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація