Жителі Кіровограда перелякані через "викид хімікатів", який пофарбував річку у смарагдовий колір

Жителі Кіровограда перелякані через "викид хімікатів", який пофарбував річку у смарагдовий колір

Фото: http://kavyn.kr.ua/

Люди говорять про масовий мор річкових мешканців

Смарагдовою стала річка у середмісті Кіровограда. Інгул змінив колір несподівано і це породило безліч чуток. Найпоширеніше припущення - стався небезпечний викид хімікатів, який убиває все живе, йдеться в ТСН.16.45. 

Вода у річці має яскравий смарагдовий відтінок і попри те, що якогось дуже сильного хімічного запаху не відчувається, городяни переконані: стався небезпечний викид.

Про це у місті тільки й розмов. Другий день містяни жваво обговорюють кольорову річку у соцмережах, викладають фото і відеодокази забруднення.

Пані Наталя на власні очі побачила як вода буквально за секунди змінила колір. Жінка переконана, це стало причиною загибелі річкових мешканців.

У міськвиконкомі заспокоюють: жодної небезпеки немає. В річку додали харчовий барвник, щоб з‘ясувати, де дірка у дамбі, яка тримає воду у середмісті.

"Для того, щоб можна було з'ясувати, куди ж вода витікає самовільно чи це з-під днища, чи збоку з лівої гідротехнічної споруди використовується спеціальний барвник технологічний - флуоресцен натрія", - розповідають у відомстві.

Чому про дослідження заздалегідь не попередили містян, у міськраді пояснити не можуть. Вже завтра на проблемній гідроспоруді працюватимуть водолази і після цього, переконують, Інгул вже не змінюватиме кольору.

Повʼязані теми:

Наступна публікація