Жителі Криму розчаровуються в РФ: "Ми будемо мучитися, але повернемося в Україну"

Жителі Криму розчаровуються в РФ: "Ми будемо мучитися, але повернемося в Україну"

Серед багатьох мешканців окупованого Криму шириться розчарування у новій "владі" / Фото: Reuters

Вони обурюються, що нова "влада" нічого не будує, а тільки руйнує на півострові.

Серед багатьох мешканців окупованого Криму шириться розчарування у новій "владі" на півострові, яка, виявилося, не збирається розбудовувати і розвивати регіон.

Про це йдеться в сюжеті "Грошей".

Один із мешканців Ялти Олексій розповів, що росіяни зруйнували татарське кафе, побудоване без дозвільних документів, однак після знесення на його місці нічого не будують і навіть не поклали асфальт. Крім того, у лютому минулого року було ухвалене рішення про знесення мережі магазинів, які щойно були побудовані. Проте на їхньому місці також нічого не з'явилося - розбите каміння і пустка.

Олексій каже, що зрозумів: Росія не збиралася і не збирається нічого будувати та розвивати в Криму, окрім військових баз. Те, що півострів потрапив у триколорну пастку під назвою "Русский мир", зрозуміла  вже  більшість кримчан, переконує він.

В Криму журналісти також натрапили на власника магазину - Ігоря - який їздить півостровом машиною з українським прапором під лобовим склом. Він запевняє, що не міняв український паспорт на російський, а проблем через прапор у нього не виникає. Сам Ігор з Донецька й живе на півострові 12 років.

У найближчих планах - підтримати Україну на Євробаченні, голосуючи від імені Росіїї за Джамалу, яка співає про депортацію кримських татар у 1944 році.

Водночас пані Ілона, приватний підприємець, показала журналістам дорогу, яка веде до будиночку Чехова. Раніше шлях був проїзний, однак обвалився.

З двома відважними кримськими татарками вийшло поспілкуватися в іншому кримському місті. Вони доповнили картину великого "руского мира", яку за два роки намалювали  на півострові росіяни.

Айшен колись потрапила на зустріч з пітерським професором, який приїхав на півострів нести цивілізацію "відсталим кримчанам". Однак, проаналізувавши рівень української освіти, визнав, що він випереджає російський.

Розповідь Аніфе доповнює картину. Вона чула як медичний фахівець з Росії вчив місцевих спільним пологам - казав, зараз їх запроваджують по всій Росії. У Криму здивувалися, оскільки тут вже покоління дітей було так народжене.

Герої сюжету переконують, що процент людей, які підтримують Україну - близько 70%.

"Далі буде гірше. Ми будемо мучитися, будемо виживати. Нас буде все менше, але зрештою ми повернемося в Україну. Років 6-8 - мій прогноз", - зазначають вони.

Мінюст окупованого Криму вже призвав до російської армії близько 40 немовлят

Мінюст окупованого Криму вже призвав до російської армії близько 40 немовлят

Повʼязані теми:

Наступна публікація