Жителі містечка під Києвом десятками претендують на всиновлення підкинутої дитини

Жителі містечка під Києвом десятками претендують на всиновлення підкинутої дитини

Фото: pixabay.com

Хлопчика принесли до місцевої лікарні.

У лікарню містечка Березань біля Києва підкинули немовля. Лікарі кажуть, що пуповину хлопчику перерізали за кілька годин до того, як залишили, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Медсестра Світлана, яка першою побачила підкинуте немовля, звернула увагу не те, малюк був дуже тепло вдягнутий, але весь одяг був не по розміру і більше підійшов би однорічній дитині. "Так одягли, бо напевно, не було в що", - припускає вона. За словами фахівців, хлопчик трошки переношений, але смаглявий і дуже рухливий. Його вага – 3,2 кг, зріст 51 см. У лікарні дитину називають Богданом. І вже мають підстави стверджувати, що хлопчик здоровий.

У пологове відділення Березанської лікарні підкинули новонароджену дитину

У пологове відділення Березанської лікарні підкинули новонароджену дитину

Хлопчику лікарі виділили аж дві палати: в одній він спить і їсть, а в іншій зберігаються його речі, бо підгузки, іграшки та обновки Богдану несуть небайдужі з усієї Березані. Частина місцевих жителів уже вишикувалася в чергу на всиновлення. Тим часом поліція розшукує матір покинутого малюка. Але не для того, щоби покарати, адже дитину вона не викинула, а віддала в добрі й професійні руки. Шукають її, тільки щоби з'ясувати, що полишити немовля – її власне бажання. "Питання в тому, чи це дитина не викрадена після того, як вона була народжена, чи залишилася живою мама. Це ми повинні встановити", - пояснив речник поліції Київської області Микола Жукович.

Лікарі і чиновники Березані впевнені, маленький Богданчик жодного дня не проведе в дитячому будинку. Його майбутні батьки знайдуться швидко, а за два тижні хлопчику зроблять документи, у яких буде і дата народження, і ім'я з прізвищем, яке оберуть зі святків.

Наприкінці минулого місяця у Хмельницькому перехожий знайшов у сміттєвому контейнері дитя. Крихітна дівчинка лежала у коробці з-під взуття, яку чоловік вирішив відкрити в пошуках чогось цінного.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація