Журналісти показали маєток заступника начальника Нацполіції у котеджному містечку під Києвом

Родина силовика володіє двома елітними авто. 

Нинішній заступник начальника Національної поліції України Олексій Руденко володіє триповерховим будинком на 430 квадратів у закритому дачному містечку у селі Пухівка на Київщині. Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми "Наші гроші".

За офіційною біографією, Руденко безперервно працював у структурах МВС до 2010 року, доки не звільнився за власним бажанням.

Навесні  2011 року правоохоронець оформив право власності на вказаний будинок. Того ж року він придбав новенький елітний позашляховик Audi Q7, вартість якого близько 88 тисяч доларів, тобто, з урахуванням поточного курсу на той рік, – понад 700 тисяч гривень. Згодом у родини Руденка зявилося ще одне дороге авто – Mercedes ML 250. Записане воно на сина правоохоронця – Тараса.

Коли Руденко востаннє здавав декларацію про доходи, він працював інспектором на Київській міській митниці ДФС, а його річний дохід сягав 28 тисяч гривень, пишуть журналісти.

Пояснити походження майна наживо генерал не захотів. Очільник Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко передав письмову відповідь Руденка "Нашим грошам".

Відповідь Руденка щодо його майна / Фото: Наші гроші

Маєток заступника глави Нацполіції розташований у садовому товаристві "Оріон" на березі Старої Десни. Серед засновників вказаного товариства на той час була ціла низка працівників правоохоронних органів: Олексій Руденко (тодішній очільник карного розшуку Київської області), Анатолій Блакита (родич його дружини), Леонід Кравченко з дружиною (колишній проректор Національної академії Внутрішніх справ), Сергій Мінченко (викладач НАВСУ на кафедрі кримінального права), Віра Породько (дружина Володимира Породька, екс-замголови Служби Безпеки), Олександр Дубовий (полковник міліції), Євген Малінко (в 2014 р. відомий як перший заступник керівника ГУБОЗ, у 2015 очолив Департамент кримінальної розвідки Національної поліції України).

Раніше активісти "Автомайдану" за допомогою дрона зняли відео шикарного маєтку колишнього нардепа від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка. На території, яка нібито належить колишньому парламентарю, розташовані принаймні три величезні будинки. Також на відео видно кілька озерець та великий ліс. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація