Журналісти з'ясували, кому Полторак роздає нагородну зброю

Журналісти з'ясували, кому Полторак роздає нагородну зброю

Фото: Reuters

Власниками таких подарунків стають судді, депутати, прокурори, військові чиновники та інші високопосадовці.

В Україні за роки незалежності силові відомства роздали понад 40 тисяч одиниць нагородної зброї. Власниками таких подарунків стають судді, депутати, прокурори, військові чиновники та інші високопосадовці.

Про це йдеться у розслідуванні Слідства.Інфо.

Міністр оборони Степан Полторак у 2015 році нагородив пістолетами Стєчкіна голову Вищого Адміністративного суду Олександра Нечитайла, голову Вищого господарського суду Богдана Львова та головау Вищого спеціалізованого суду з питань з розгляду кримінальних і цивільних справ Бориса Гулька.

Голова Печерського суду Києва Руслан Козлов та його заступник Олег Білоцерківець отримали від Полторака пістолети Макарова та патрони до них.

Також міністр оборони відзначив пістолетами ТТ заступників головного військового прокурора Дмитра Борзих та Віктора Короля, а ще один заступник Ігор Козлов став власником раритетного німецького Вальтера.

Військовий прокурор Західного регіону, військовий прокурор Центрального регіону та заступник військового прокурора Південного регіону нагороджені пістолетами Макарова.

Зброю від міністра оборони отримав бізнес-партнер Порошенка Олег Гладковський, який також є першим заступником секретаря РНБО. Йому подарували австрійський пістолет "Глок 19" та 100 патронів до нього. Бізнес-партнер екс-глави адміністрації президента Бориса Ложкіна підприємець-мільйонер Олег Калашніков був нагороджений Вальтером ПП.

Нагородну зброю також отримала дружина міністра інформаційної політики ведуча 5-го каналу Яна Конотоп. Вона отримала пістолет ПСМ та 8 патронів.

Т.в.о. керівника Державного управління справами Іван Куцик в 2015-му році отримав від Полторака штурмову гвинтівку ФОРТ-224.

Колишній ректор Харківського університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, двічі народний депутат від Партії регіонів і ставленик біглого міністра Віталія Захарченка, отримав від міністра Полторака пістолет марки Кольт.

Народні депутати також були нагороджені зброєю від міністра оборони. Це представники БПП Іван Винник і Віктор Кривенко, а також член "Самопомічі" Тарас Пастух — їм подарували пістолети Макарова.

Одіозний Богдан Дубневич, який володіє 52 квартирами та 12 будинками, був нагороджений двічі – він отримав зброю не тільки від Полторака, але й від міністра внутрішніх справ Авакова.

Нагородною зброєю також володіє головний радикал Олег Ляшко. У нього дві нагородні одиниці – від СБУ та МВС.

Власником двох нагородних одиниць зброї є також мер Києва Віталій Кличко. У нього є автоматичний револьвер Стєчкіна від міністра Полторака та револьвер Альфа від міністра Авакова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація