Зима близько. Синоптики прогнозують Україні чотириденний "сніговий апокаліпсис"

Зима близько. Синоптики прогнозують Україні чотириденний "сніговий апокаліпсис"

Фото: УНІАН

Очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети та ожеледиця.

Протягом наступного тижня, з 14 до 17 листопада погода зміниться по всій території України. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, мокрий сніг з дощем та налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця.

Водночас Національна поліція України просить водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, бути уважними та обережними за кермом.

Правоохоронці нагадують, що в умовах низьких температур водіям необхідно звертати особливу увагу на підготовку до поїздки на далекі відстані.

Вони наголосили, що потрібно обов'язково використовувати гуму із зимовим протектором, перевіряти технічний стан своїх автомобілів, заряд акумулятора, тиск в шинах і електрику, наявність засобів для буксировки, по можливості антипробуксовочних ланцюгів.

Водночас, за даними КМДА, з 06:00 14 листопада в'їзд вантажівок у Київ закриють і посилять контроль за рухом транспорту. У разі погіршення погодних умов рішення про закриття в'їзду в місто може бути прийняте раніше.

Наразі у Києві чергують 260 одиниць снігоприбиральної техніки комунальної корпорації "Київавтодор". За оперативною інформацією (станом на 14:00 13 листопада) дорожники обробляють посипальними матеріалами мости, шляхопроводи, спуски та підйоми, де ожеледиця утворюється найшвидше та існує загроза виникнення аварійних ситуацій.

Крім того, 37 бригад із ручного прибирання упродовж дня працюють у посиленому режимі. Вони у разі необхідності обробляють протиожеледовими матеріалами підходи до станцій метрополітену та сходові марші.

Також, наголошується у повідомленні, водіям необхідно обов'язково мати з собою теплі речі та інші засоби, які можуть знадобитися у разі виникнення небезпечної ситуації.

Раніше повідомлялося, що в Україні в ніч проти 13 листопада через несприятливі погодні умови – мокрий сніг, пориви вітру, дощ - сталося знеструмлення 275 населених пунктів у шести областях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація