Зимова казка. В Україні розпочалися снігопади, які переростуть у хуртовини

Синоптики попереджають про 20-25 сантиметровий шар снігу.

На Західній Україні вже розпочалися снігопади, про які раніше попереджали синоптики та прогнозували 20-25-сантиметрові шари снігу.

Товстий шар снігу вже випав у Карпатах. У ці хвилини засипає Львів. У Києві сніг почався увечері в суботу.

Український гідрометцентр попереджає про складні погодні умови в неділю, 13 листопада. У західних та Житомирській областях – сильні снігопади, снігові замети. У більшості північних областей мокрий сніг, подекуди з дощем, вдень сильні опади. На решті території дощі, в центральних областях з переходом у мокрий сніг, місцями сильні опади. В Україні, крім Півдня та Сходу, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, на Півдні місцями 25 м/с, у західних та північних областях хуртовини.

Температура протягом доби у західних областях 0-5 градусів морозу. У північних областях від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. У центральних областях +1…+6°С. У східних областях вночі 1-6 градусів морозу, удень +3…+8°С. У південній частині вночі +4…+9°С, удень +9…+14°С.

У Києві 13 листопада йтиме мокрий сніг, удень сильний мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, пориви північно-східного вітру, хуртовини. Температура протягом доби близько нуля градусів.

У Львові в неділю прогнозують сильні снігопади та снігові замети, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на північно-східний, поривчастий, хуртовини. Температура протягом доби –1…–5°С.

У Дніпрі 13 листопада йтимуть дощі, подекуди з переходом у мокрий сніг. Удень сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах можлива ожеледиця. Вітер південно-східний, східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі +2…+4°С, удень +5…+7°С.

В Одесі завтра протягом доби йтиме сильний дощ. Вітер південно-східний, помірний, пориви 15-20 м/с, місцями 25 м/с. Температура вночі +6…+8°С, удень +10…+12°С.

У Харкові в неділю йтимуть дощі, подекуди з переходом у мокрий сніг. Удень сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах можлива ожеледиця. Вітер південно-східний, поривчастий. Температура вночі –1…–3°С, удень +4…+6°С.

У Карпатах 13 листопада прогнозують сильні снігопади, снігові замети, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північний, сильний. Температура протягом доби –3…–7°С.

Прогноз погоди в Україні на 13 листопада 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Прогноз погоди в Україні на 14 листопада 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Повʼязані теми:

Наступна публікація