"Злив" у справах ДБР щодо Порошенка. Труба розповів про коло підозрюваних

"Злив" у справах ДБР щодо Порошенка. Труба розповів про коло підозрюваних

Фото: ТСН.ua

Він спокійно ставиться до провадження ГПУ щодо причетності працівників ДБР до витоку інформації.

Очільник Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що слідчі ДБР не причетні до витоку інформації з відомства щодо розслідування справ, які стосуються Петра Порошенка.

Про це він сказав у інтерв’ю ТСН.ua.

За словами посадовця у відомстві провели перевірку. "Ми провели таку перевірку та провели психофізіологічне дослідження за допомогою поліграфа кожного слідчого, який розслідує кримінальне провадження, де фігурантом є експрезидент Петро Порошенко. Я провів роботу з кожним слідчим, і чітко можу сказати: до витоку інформації слідчі ДБР не причетні", - заявив Труба.

"Поліграф не дав жодної похибки, не дав підстави засумніватися в слідчому", - наголосив він.

Водночас Труба зазначив, що коло підозрюваних у "зливі" залишається "надзвичайно великим".

Він пояснив, що досудове розслідування - це робота групи людей: слідчих та прокурорів, які мають однаковий з працівниками ДБР рівень інформації у кримінальному провадженні, а також працівників, які відправляють та передають певну інформацію, скеровані листи та документи.

"Тому сказати сьогодні, хто причетний до витоку, я не можу, оскільки відповісти за можливий витік в інших службах – це не зовсім моя компетенція", - зазначив Труба. 

Очільник ДБР каже, що спокійно ставиться до того, що саме Генпрокуратура відкрила провадження щодо причетності працівників ДБР до витоку інформації у справах стосовно Петра Порошенка.

"Є звернення, є викладені факти. Якщо є зареєстроване кримінальне провадження, необхідно провести перевірку і дати відповідь на ці запитання, які цікавлять журналістів і які цікавлять мене як керівника. Таку перевірку я робив своїми силами, з застосуванням поліграфу і за результатами дослідження я чітко знаю, що слідчі ДБР до витоку не причетні", - наголосив Труба.

Від зазначив, що з нетерпінням буде чекати на результати розслідування кримінального провадження, яке зареєстроване прокурорами, і якщо будуть виявлені такі факти, то відреагує на них в силах своїх повноважень.

В інтерв'ю ТСН.ua Труба також розповів про свою діяльність за майже два роки перебування на посаді, уточнив деталі щодо відкритих справ, в яких фігурує Петро Порошенко, та кого підозрює у прослуховуванні свого кабінету. Детальніше про це - за посиланням.

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація