Злива повертається в Одесу: другий удар стихії чекають цим вечором

Злива повертається в Одесу: другий удар стихії чекають цим вечором

Фото: Одеса як вона є

Комунальники ще не впоралися з наслідками першої хвилі негоди.

Одеса мимоволі перетворилася на Венецію. Там усю ніч вирував потужний шторм, а пориви вітру сягали 20 м/с, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Найбільше негоду відчули на собі автомобілісти. Машини плавали у воді, глухли та відмовлялися заводитися. "Буду чекати, поки висохне, намагатимусь завести. Хлопці допомогли витягти, так би й кинув її", - каже автовласник Юрій, котрий "потонув" за кермом просто на вулиці. Чимало автовласників навіть не змогли дістатися своїх машин, які стоять затоплені по лобове скло на стоянках. Води повно і в салонах. "Спідометр наполовину. Половину показує, половина у воді", - розповідають одесити.

Затоплені вулиці, повалені дерева: в Одесі вирує негода

Затоплені вулиці, повалені дерева: в Одесі вирує негода

Разом із дощем в Одесу прийшло й похолодання. Температура повітря впала до 10 градусів, тому вода в калюжах дуже холодна. Через затори на дорогах багато одеситів сьогодні так і не дісталися роботи, батьки не повели до шкіл дітей. Звістки про дощовий катаклізм передавали одне одному в соцмережах.

Комунальники ледве встигають прибирати повалені вітром гілля та дерева, а також відкачують воду, намагаючись розчистили забиті зливостоки. Вітер також пошкодив електромережі. 60 багатоповерхівок в Одесі залишаються без світла. "У першу чергу ми знешкоджуємо ті обриви дротів, котрі можуть призвести до жертв серед населення. У нас зафіксовано 17 таких обривів", - розповів помічник голови правління "Одесаобленерго" Борис Трасован.

По обіді дощ в Одесі вщух, але вітер не припинився. Синоптики прогнозують іще одну зливу з 18:00 до 21:00 вечора. Мер міста запропонував скоротити робочий день, аби одесити раніше потрапили додому.

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація