Злива у Харкові побила 10-річний рекорд і затопила вулиці

Сильний дощ також позмивав десятки автомобільних номерів із машин.

У Харкові у ніч на п'ятницю, 1 липня, пройшла рекордна за останні 10 років злива.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

"У середньому по місту випало 39 мм опадів. Однак в різних районах злива відрізнялася за інтенсивністю. Наприклад, у районі аеропорту випало 39 мм опадів, на пр. Гагаріна за два дні - 45 мм. Сильні дощі пройшли також в центрі, зокрема, на вул. Чернишевській випало 36 мм опадів", - йдеться у повідомленні.

Водночас у відомстві зазначили, що сильний дощ був не в усіх районах міста, наприклад, в районі Рогані випало всього 3,9 мм.

Унаслідок зливи були затоплені низка вулиць, зокрема, Сумська, Римарська, Набережна, майдан Захисників України, проспект Гагаріна та інші.

Місцеві мешканці виклали у соцмережах фото харківської "Венеції" та масово повідомляють про пошук втрачених під час зливи автомобільних номерів.

Своєю чергою у Департаменті житлового господарства розповіли, що також стихія повалила одне дерево і кілька великих гілок, наразі комунальники ліквідовують наслідки негоди.

Нагадаємо, напередодні негода атакувала Чернігівщину. Через розгул стихії затоплені будинки та зруйнована дорога. Рятувальники долають наслідки потужних злив.

Раніше зливи наробили шкоди на заході України. Місячна норма опадів за дві години випала у Виноградівському районі на Закарпатті. У Великих Комятах та Онку річки вийшли із берегів. Вода на своєму шляху зносила авто, дрова, городину, лилася через пороги до людських домівок. Також погодний армагедон зруйнував дорогу на Говерлу.

Потоки води у Рівному розмивали вулиці й зривали люки. Каналізація не витримала натиску негоди, що призвело до підтоплення кількох десятків приватних будинків та присадибних ділянок. Рівень води в оселях сягав метра.

Негода наробила лиха й у Хмельницькій області. Через потужну зливу, яка пройшла у Кам'янці-Подільському, було затоплено ринок, а автомобілі плавали дорогами міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація