Злочинність кинула виклик керівництву країни. Аваков в Дніпрі прокоментував вбивство копів

Злочинність кинула виклик керівництву країни. Аваков в Дніпрі прокоментував вбивство копів

Арсен Аваков та Хатія Деканоідзе / Фото: УНІАН

Він наголосив, що загибель правоохоронців - трагічний момент для всієї поліції України.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що керівництво країни і силового блоку розуміє всю глибину того виклику, який кинула злочинність. Таким чином він прокоментував вбивство патрульних у Дніпрі під час нагородження водія маршрутки Валерія Тимоніна, який намагався зупинити вбивцю, передає УНІАН.

"Сьогодні непростий день, він був непростим вчора, він непростий сьогодні. Момент для всієї поліції України трагічний, для молодої патрульної поліції - це дуже серйозне випробування, і я хочу сказати, що все керівництво країни і силового блоку розуміє всю глибину того виклику, який нам кинула злочинність", - сказав він. 

За словами Авакова, "ми повинні відповісти на цей виклик чіткою і ясною позицією – боротьба зы злочинністю це один з пріоритетів у нас сьогодні". "На жаль, ми сьогодні живемо в такий час – непростий, складний в усіх сенсах", - сказа Аваков. 

Кутушев та Макаренко стали першими копами в Україні, які загинули під час виконання службових обов'язків

Кутушев та Макаренко стали першими копами в Україні, які загинули під час виконання службових обов'язків

Нагадаємо, в неділю, 25 вересня, вранці у Дніпрі біля автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла в лікарні.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини. Увечері того ж дня Пугачов був затриманий.

Стрільця ще на автовокзалі намагався затримати водій маршрутки: він блокував "Сітроен". Однак зловмисник почав стріляти і в нього. За словами Тімоніна, Пугачов зробив у його напрямку п'ять-шість пострілів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація