Зловили, а суд відпустив. Поліція знову оголосила в розшук злочинця, якого шукали 30 країн

Чоловіка звинувачують у замаху на вбивство працівника поліції.

Поліція оголосила в розшук 33-річного мешканця Полтави Геннадія Капканова, якого тепер звинувачують у замаху на вбивство правоохоронця. Кілька днів тому його зі стріляниною вже заарештовували, але суд відпустив його на волю. Тож він і втік.

Капканова розшукували останні чотири роки ФБР, Європол та поліція 30 країн світу. Його підозрюють в організації злочинного угруповання "Avalanche", що діяло сім років. Ця група розповсюджувала шкідливі програми, що використовувалися для розсилки спаму, крадіжки паролів, даних кредитних карт, DoS-атак тощо. Злочинці контролювали 500 тисяч заражених вірусами комп'ютерів у 180 країнах світу. За даними Європолу, через роботу "Avalanche" фінансові втрати у світі можуть сягати 100 мільйонів євро.

Затримання відбулося 30 листопада в житловій 4-поверхівці в центрі Полтави. Для цього задіяли елітний спецназ. Під час затримання Капканов відстрілювався та намагався втекти через балкон четвертого поверху. Але його таки заарештували. Про це пише "Полтащина".

Але 1 грудня Октябрський райсуд Полтави відмовився дати дозвіл на арешт підозрюваного у кіберзлочинах Геннадія Капканова. Про 40 діб арешту прохав прокурор, наголошуючи, що справа міжнародна, тож згодом його планували передати Німеччині, де йому загрожує 10 років в'язниці – через 1152 злочини, якими було завдано збитків на 6 млн євро. Проте суддя Лариса Кулешова відмовилася задовольнити клопотання прокурора, аргументуючи своє рішення тим, що Капканов є українцем, а, згідно із законами, громадян України не видають іншим країнам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація