Знімальна група ТСН вперше зустрілась з жінкою, яку врятувала під час штурму Майдану

Зворушливий момент увійшов до документальної стрічки під назвою "20 років ТСН".

Випадок стався у день кривавих подій у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року, де під час штурму знімальній групі ТСН вдалося вивезти на власному автомобілі ПТС п'ятьох поранених активістів Майдану. Майже два роки потому команда ТСН зустрілась з однією з врятованих - Валентиною Баньковською.

В ту мить, коли розпочався штурм і протестувальники почали відступати під тиском спецпризначенців та "тітушок", машина ПТС Телевізійної служби новин разом з водієм Олександром Вікличем, журналістками Неллі Ковальською і Аллою Хоцянівською та інженером ПТС  Олександром Севруком опинилась в епіцентрі подій. Паніка, хаос, сотні поранених, крики та кров – перше, що побачила команда ТСН, вийшовши з автівки. Тож, не втрачаючи часу, ТСНівці кинулися допомагати постраждалим, аби доправити їх до лікарів швидкої.

В машину ПТС поклали п'ятьох поранених: двох чоловіків в найважчому стані та трьох жінок. Однією з врятованих виявилась мешканка міста Дубровиця, що на Рівненщині – Валентина Баньковська, яка разом з сім'єю була на Майдані майже с перших днів. Завдяки допомозі знімальної групи жінка опинилась у безпеці. Валентина не запам'ятала імен своїх рятівників, тому протягом двох років намагалась їх знайти, аби подякувати.

Однак, зустріч таки відбулась: під час зйомок документальної стрічки під назвою "20 років ТСН", присвяченої ювілею Телевізійної служби новин. Ця історія стала однією з багатьох, покладених в основу фільму, що розкриває  багаторічний шлях ТСН на українському телебаченні.

Над фільмом працює команда Управління журналістських проектів 1+1 медіа, а його автором стала ведуча та журналіст Світлана Усенко. До списку її робіт належать такі документальні стрічки як "Таємниці генія Шевченка", "Секрети Бандери" та найуспішніший документальний фільм 2015-2016 років "Розщеплені на атоми", присвячений річниці Чорнобильської трагедії.

В основу документального фільму лягли нерозказані історії та спогади співробітників ТСН про найважливіші для України події, історичні реконструкції, вражаючі розповіді, архівні кадри та унікальні факти.

"За допомогою фільму ми хочемо розказати про Телевізійну Службу Новин крізь призму основних подій в країні. Злети і падіння, революції і стихійні лиха, поразки та перемоги – все це довгий шлях, який разом з українцями пройшла й ТСН" - розповідає  Світлана Усенко.

Зйомки фільму розпочалися у жовтні цього року, а його прем'єра запланована на 8 січня 2017 року на телеканалі 1+1.

Повʼязані теми:

Наступна публікація