ЗНО-2016: головні вимоги та основні дати. Інфографіка

ЗНО-2016: головні вимоги та основні дати. Інфографіка

Документи подаватимуть до березня / Фото: УНІАН

В центрі оцінювання якості освіти назвали дати проведення зовнішнього тестування. 

З 1 лютого, в Україні розпочнеться реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Документи можна буде подати до 4 березня.

Освітяни  кажуть, реєстрацію варто почати з вибору предметів. Для цього треба звернутися в приймальну комісію вишу, куди вступає абітурієнт. Університети вже мають сформувати списки необхідних предметів, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Крок другий - заповнити реєстраційну карту на офіційному ресурсі Центру оцінювання якості освіти. Ця форма на сайті буде доступна опівдні 1 лютого.

Далі до центру треба надіслати пакет документів. Для тих, кому виповнилося - 16  років - це копія ID-картки, або звичайний паспорт. 

Ті, кому ще немає 16 років, слід надати свідоцтво про народження.

Випускник цього року весь пакет документів відносить до директора школи. Той формує список , який  підтверджує,  що учень дійсно навчається в цій школі і централізовано відправляє в центр оцінювання якості освіти.

Той хто закінчив школу в минулі роки робить копію атестату. На всіх дублікатах має бути особистий підпис.

У цьому випадку весь пакет документів самостійно поштою відправляється в регіональний центр оцінювання.  

Зареєструватися на ЗНО 2016 можна до 4 березня. І до 18 березня виправити помилки.

Для дітей з окупований територій роблять виключення -  вони можуть пересилати документи в електронному вигляді. Але в ЗНО беруть участь лише ті випускники, які зареєстровані в школі  на українській стороні.

Кожен обов'язково має скласти ЗНО з двох предметів. Це українська мова, і на вибір - історія України чи математика. Підсумки ЗНО з цих предметів будуть впливати на оцінку в шкільному атестаті.

Основна сесія ЗНО відбудеться з 5 травня до 17 червня 2016 року. Хто не зможе на неї потрапити з поважних причин має шанс у додатковому раунді. 

Детальніше про вступну кампанію 2016 можна прочитати у інфографіці нижче.

ЗНО-2016: вимоги та дати

Повʼязані теми:

Наступна публікація