Зоологи дослідили схожу на динозавра харківську чупакабру

Зоологи дослідили схожу на динозавра харківську чупакабру

Харківська чупакабра виявилася лисицею

Науковці впізнали в мутанті молоду лису лисицю.

На Харківщині вівчарка принесла під поріг будинку невідому тварину. Оскільки нещодавно в тому самому селищі хтось уночі передушив усіх кролів, місцеві вирішили, що собака вбив чупакабру, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Невідомого звіра поклала господині під ноги вівчарка Бася. Відтоді жителька с.Жовтневе Валентина Водолазкіна не має відбою від сусідів, які приходять подивитися на чупакабру. Точніше те, що від неї залишилося.

"Взагалі форма – наче маленький динозавр. Якась пласка, величезні очі, зуби незрозуміло які, ноги довгі. Ну, а другу половину собака з'їла", - каже жінка.

Селяни переконані, що саме ця істота минулої осені знищила два десятки кролів у Жовтневому. Почерк нападу був схожий на чупакабру.

"Повідривало все, і залізо. Ми думали, що це собака", - пригадує Тетяна Касимова.

"Була скручена шия, голова на 360 градусів розгорнута, хребет переламаний", - описує характерні ушкодження кролів Євген Касимов.

Харківчани запевняють, що знайшли чупакабру

Харківчани запевняють, що знайшли чупакабру

На кафедрі зоології Харківського національного університету імені Каразіна залишки тварини впізнають. І одразу кажуть, що ніяка це не чупакабра.

"Судячи з системи зубів – це лисиця, до того ж молода. Якщо вона була без шерсті, лиса, що насторожило людей, це буває. Справа в тому, що багато зараз собак, які носять на собі збудників шкірних захворювань, і дикі тварини страждають дуже сильно. Зокрема, лисиці стають лисими. Відповідно, вигляд у неї незвичний, і люди лякаються", - пояснила доцент Тетяна Атемасова.

Харківські зоологи чупакабру взагалі називають мексиканським міфом.

Зоолог Андрій Утєвський каже, що в США за схожими тваринами ганялися навіть на поліційних машинах. Упіймали й розчарувалися.

"Те, що вони останнім часом називали чупокаброю – Мексика, південні штати США – вони спіймали, генетичний аналіз зробили і він виявив, що це гібрид койота і вовка", - розповів доцент кафедри зоології.

Науковці твердять, що українські селяни можуть не боятися техаського хижака-мутанта, якого й прозвали чупакаброю. Бо до України йому точно не дістатися.

А про існування вітчизняних мутантів українській науці достеменно не відомо.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині музей чупакабри атакує полтергейст.

Кореспондент ТСН Аліна Цибова

Повʼязані теми:

Наступна публікація