Зрадники досі носять ордени "Герой України" і активно працюють на окупантів

Зрадники досі носять ордени "Герой України" і активно працюють на окупантів

Зрадники досі носять ордени "Герой України"

Офіційно в Україні 416 героїв.

Поет Борис Білаш, який був улюбленцем Віктора Януковича та у віршах паплюжить Україну, досі залишається "Героєм України".

Виявляється, нікому не відомий митець із "Партії регіонів" зробив видатний внесок у збагачення національної культурно-мистецької спадщини.

"Є люди, які створюють, а є які руйнують. Ось ті, які руйнують - сьогодні, мені здається, вони на Майдані яскраво проявлені", - казав поет.

Як йдеться у сюжеті програми "Гроші", такі, як поет Білаш, "герої" зневажають почесне звання і щоденно ганьблять Україну.

Офіційно в Україні 416 героїв. Мати таке звання не тільки престижно, але й вигідно, адже воно передбачає аж 25 різноманітних пільг.

"Всім відомо, що з понад 4 сотень тих людей - не тільки справді видатні герої, але і політики, які абсолютно випадково або навіть зовсім не випадково, але з якихось політичних, кон'юнктурних міркувань отримали це звання", - каже співробітник Українського інституту національної пам'яті Сергій Громенко

Подейкують, Ордени за Януковича присвоювали ще й за зв'язки та кругленькі суми.  Може тому в лави "Героїв України" затесалися державні зрадники, які й сьогодні комфортно живуть за наш рахунок.

"Небагато хто в Україні звертає увагу на те, що в анексованому Криму було 7 Героїв України, один з яких помер. А з тих 6, що залишилися, жоден не виїхав на материк", - каже Громенко.

Екс-регіонал Борис Дейч, як і поет-прихильник Новоросії Білаш,  отримав "героя" з рук Януковича.  Дейча нагородили "за визначний особистий внесок у державне будівництво".  Але після анексії Криму цей почесний український державник миттєво проміняв Україну на Путіна.

Інший "герой" Олександр Баталін 30 років керує сімферопольським заводом "Фіолент".  Із приходом "руської весни" депутат і "Герой України" миттєво став служакою окупантів. Нині він - керівник російської спілки промисловців і підприємців у Криму.

 

У свою чергу, донецький поет Борис Білаш уже не боїться заявляти: найвища нагорода держави для нього - дрібниця. 

"До свого звання я ставлюся із гумором  та позитивно", - каже поет.

Загалом, "герой" терпіти не може свою країну. "Гроші" знайшли шокуючі вірші Білаша у збірці "Поети за Новоросію". Але відмовлятися від звання "Герой України" він не збирається - може знадобитися.

Проте в Україні є справжні герої.  Такі як Роман Гурик - Герой Небесної Сотні. Він 20 лютого на Інститутській віддав за Україну найдорожче - своє життя. Але держава не поспішала визнавати своїх героїв.

Чому прихильники сепаратистів та окупантів досі ходять в званнях Героїв України

Чому прихильники сепаратистів та окупантів досі ходять в званнях Героїв України

"Коли пройшов після виборів президента час, виявилось, що нема ніяких рухів, не чути ніде нічого. Рідні чекали цього нагородження і ми всі щиро вірили, що президент це сам має зробити і якомога швидше і в коротший термін", - каже Ігор Гурик, голова ГО "Родини Небесної сотні".

Нагадаємо, що у Миколаєві схопили сепаратистів, які спаплюжили український прапор свастикою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація