Зубна паста робить зуби жовтими і повільно вбиває людей - експерти

Зубна паста робить зуби жовтими і повільно вбиває людей - експерти

Складники зубної пасти можуть зробити жовтими найбіліші від природи зуби

Через зубну пасту у людини може з'явитися виразка шлунку.

Хімічні компоненти зубної пасти можуть бути небезпечними і замість того щоб чистити, руйнуватимуть зуби, йдеться у сюжеті програми "Територія обману".

Лікар-стоматолог Світлана Андрієнко називає зубну пасту зброєю масового ураження. Вона єдина, хто погодився розповісти, що приховують виробники в тюбиках зубних паст. Однією зі страшних небезпек є фтор. Проблема в тому, що діти часто ковтають зубну пасту, коли чистять зуби. І якщо з цим перебрати – можливе отруєння, адже фтор є сильно токсичною отрутою.

До того ж фтор, як і хлор, жовтить білі від природи зуби. Тому зубна паста із фтором ніяк не допоможе відбілити зуби. Так само, як і жодна зубна паста не впорається із цим завданням, якщо у питній воді перевищення рівня хлору.

Але ще страшнішими є компоненти сорбілат та монофосфат натрію, які додають майже до усіх зубних паст.

Сорбілат або сорбітол має сечогінну та жовчогінну дію. Він може спровокувати виразки та подразнення кишківника. Як і монофосфат натрію або натрію силікат, який ще використовують у промислових цілях для утворення для виготовлення скла. Їх додають, щоб здешевити продукт, і лише у малих дозах.

Ще один із найвідоміших обманів виробників – нанесення зубної пасти на всю щітку. Хоча насправді потрібна доза для чистки зубів у п'ять разів менша. Чим більше пасти, тим швидше у організмі накопичуються хімічні елементи.

І найцікавіше, рекомендацію від асоціації стоматологів України можна отримати без жодного дантиста. Виявляється, таку організацію достатньо зареєструвати у будь-якій нотаріальній конторі, почекати близько трьох тижнів і заплатити "в районі 5 тисяч гривень".

Нагадаємо, раніше експерти також розповіли, які креми для взуття можуть роз'їдати шкіру і скільки має коштувати якісний крем для взуття.

Як білі від природи зуби жовтіють від зубної пасти і води

Як білі від природи зуби жовтіють від зубної пасти і води

Повʼязані теми:

Наступна публікація