Звільнена з полону журналістка Варфоломеєва розповіла про жорстокі катування бойовиків

Звільнена з полону журналістка Варфоломеєва розповіла про жорстокі катування бойовиків

Фото: Громадське ТБ

Бойовики під час допитів ламали полоненим ребра та катували їх струмом.

Бойовики влаштовували полоненим жорстокі допити, із яких вони поверталися зі зламаними ребрами та гематомами.

Про це заявила звільнена з полону бойовиків українська журналістка Марія Варфоломеєва в інтерв'ю Lb.ua.

"У "МГБ", мені розповідав мій слідчий, що "у нас в МГБ не б'ють людей". Але ті, хто йшов на допити, поверталися з поламаними ребрами, гематомами. Просто "дуже слизькі коридори, люди там падають". Людина поверталася вся чорна, в гематомах. На вуха вішали динамо-машину, клеми. Це називається у них "дзвонити Обамі", струмом катують", - розповіла вона.

За її словами, медичну допомогу заарештованим лише імітували.

"Приходив іноді лікар і запитував: "Що у вас сталося?" Людині ребра зламали! А вони дають знеболювальне, пластир на брову розбиту наклеять і підуть. Імітація допомоги. Мене по можливості лікували, давали медикаменти", - зазначила Варфоломеєва.

Вона також згадала випадок, як бойовики звинуватили чоловіка, який перевозив бабусь, допомагаючи їм оформлювати пенсію, у тому, що він допомагав "Айдару". Тоді заарештований, за словами Варфоломеєвої, пообіцяв підписати будь-що, аби тільки не катували.

"Дочекалися моменту, коли людина вже була готова на все, відмовилася від машини, і відпустили. В одних капцях, взимку - він до них у серпні прийшов. Так і пішов у шльопанцях до Старобільська, пішки. А співробітники люблять розповідати, що "наш міністр проти тортур" - і самі в це вірять", - додала журналістка.

Нагадаємо, 3 березня бойовики звільнили з понад 400-денного полону луганську журналістку Марію Варфоломеєву. Визволена з полону журналістка працюватиме в ТСН.

Повʼязані теми:

Наступна публікація