Звинувачені в підтримці бойовиків на Донбасі айтівці будуть судитися з СБУ

Звинувачені в підтримці бойовиків на Донбасі айтівці будуть судитися з СБУ

Фото: Прес-служба СБУ

Обшуки в IT-компаніях відбувалися два дні.

IT-компанія Lucky Labs заявила, що співробітники СБУ проводять обшуки в офісах незаконно та готують позов до суду.

Обшуки тривали два дні, 12 та 13 квітня, близько 15 співробітників СБУ та група Альфа вранці 12 квітня в 11:30 заблокували входи і виходи в офіс Lucky Labs і до вечора утримували близько п'ятдесяти співробітників компанії без належних документів, повідомляє керівництво Lucky Labs.

"Під час обшуків був допущений цілий ряд процесуальних порушень, зокрема, визначення суду про проведення обшуку офісу по вулиці Краківській було пред'явлено представникам компанії тільки через дві години після його фактичного початку і необґрунтовано грубого вторгнення в офіс. Ухвалу суду на обшук офісу в бізнес-центрі "Леонардо" взагалі надано не було", - розповів Адвокат компанії Lucky Labs Ігор Черезов.

Він також додав, що при пошуках документів, співробітники СБУ обшукували особисті речі персоналу і навіть "взламували" особисті автомобілі працівників.

Також за словами адвоката, основним доказом порушення процедури обшуків є той факт, що при їх проведенні в квартирах керівництва, адвокати взагалі не були допущені до слідчих дій, що є прямим порушенням не лише українських, а й європейських норм права.

"Ми також звернемося з позовом про стягнення матеріального збитку до СБУ, у зв'язку з поширенням прес-службою СБУ недостовірних відомостей стосовно компанії Lucky Labs", - додав він.

Нагадаємо, раніше пресс-центр СБУ повідомив, що припинив діяльність нелегального грального онлайн-бізнесу, який належав двом росіянам.

Громадяни РФ також використовували цей бізнес для фінансування бойовиків "ДНР" і "ЛНР". Гральний онлайн-бізнес перебував у підпорядкуванні засновників і власників двох ІТ-компаній. Всі доходи від азартного бізнесу вони виводили в офшорні компанії та рахунки в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація