Звинувачений у сепаратизмі екс-регіонал Казьмін має російський паспорт

Звинувачений у сепаратизмі екс-регіонал Казьмін має російський паспорт Актуально

Звинувачений у сепаратизмі екс-регіонал Казьмін має російський паспорт

Звинувачення має докази присвоєння Казьміну російського громадянства.

У судовому розгляді у справі Євгена Казьміна з'явилися нові скандальні подробиці. Як повідомляє джерело в Шевченківському районному суді Києва, в ході розслідування були виявлені докази, що підтверджують причетність підприємця до протизаконних дій, що загрожують національним інтересам України. Звинувачення, як пише видання Главком із посиланням на джерела, має докази цього, зокрема рішенням суду РФ про присвоєння Казьміну російського громадянства.

У документі йдеться про те, що Євген Казьмін, який проживає з грудня 2008 року в Севастополі, не може підтвердити свого фактичного проживання, так як не має реєстрації, тому звертається до суду з відповідною вимогою. Своє звернення він мотивує тим, що без підтвердження його фактичного місця проживання він позбавлений можливості отримати громадянство РФ. Більш того, в документі зазначено, що Казьмін із заявою про збереження громадянства України не звертався. Суд задовольнив вимоги позивача, свідченням чого є його російський паспорт, виявлений слідством.

У той час, як сам Євген Казьмін раніше неодноразово заявляв у низці українських ЗМІ, що є виключно столичним жителем і давно не живе на території АР Крим.

Крім іншого, під час обшуку слідством були виявлені наручний годинник із зображенням герба Росії і написом "Москва-Кремль", очевидно подаровані підсудному за особливі заслуги перед "новою" батьківщиною.

Прес-служба "КВВ Груп", власником якої є Євген Казьмін, не заперечує факт затримання їх керівника, проте будь-яку причетність до сепаратистських дій Казьміна відкидає.

Як раніше повідомлялося, власника "КВВ Груп" Євгена Казьміна заарештували за звинуваченням у сепаратизмі і зраді батьківщині. Колишнього регіонала підозрюють в кримінальному порушенні 110 статті КК України, а саме у фінансуванні дій, скоєних з метою зміни меж території та державного кордону з корисливих мотивів за попередньою змовою з групою осіб. Зараз підозрюваний перебуває під вартою.

Довідка: Євген Казьмін є власником холдингу "КВВ Груп", який входить до трійки найбільших операторів України зі збору та переробки відходів металургійних підприємств і брухту. Компанія зареєстрована в Україні і також має представництво в Севастополі. Річний оборот "КВВ Груп" перевищує 10 млрд грн.

Наступна публікація