Київська область – лідер за обсягами будівництва житла

Київська область – лідер за обсягами будівництва житла

За даними Держстату, у цьому році в експлуатацію вже здано понад 1,7 млн кв. м. на загальну суму 1 млрд 170 млн грн. 

У цілому в порівнянні з 2015 роком нове будівництво, реконструкція та технічне переобладнання склали 90% від загального обсягу виконаних будівельних робіт. Цікаво те, що Київ опинився лише на другому місці (1,4 млн кв м). А у лідери увійшли найбільші міста регіону: Бровари, Ірпінь, Бориспіль, Васильків, Обухів.

За оцінками експертів, покупців приваблюють близькість до Києва, ціна на житло, різноманітне планування в новобудовах, чисте повітря і гарна інфраструктура. Чимале значення має і близкість до центру столиці. Тому вже декілька років поспіль чималим попитом користується житло і у Коцюбинському, що знаходиться в лісовій зоні і лише в 4 км від Києва. Маршрутним транспортом дорога займе 7 хвилин до Академмістечка. Поруч є великі гіпермаркети і один з найбільших у Европі розважальних центрів. Таку зручність у комплексі зі свіжим повтірям можуть запропонувати одиниці з забудовників.

Олександр Павлов, комерційний директор будівельної компанії "Атлант" розповідає: "За нашими оцінками, в останні роки особливим попитом користується житло в передмістях. Покупці звертають увагу на розвинену інфраструктуру і близькість до столиці, як в Коцюбинському. З огляду на екологічну обстановку, свіже повітря важливе і для молодих сімей, і для людей старшого віку. Разом з тим, всі хочуть комфорту. Тому, наприклад, наша компанія слідкує за всіма тенденціями і створює всі умови для мешканців: ми будуємо на своїх об'єктах паркінги, торгівельні центри, спортивні заклади, плануємо відкриття дитячих садочків. Наприклад, нещодавно подарували місту Бровари чотирьохповерховий "Будинок мистецтв" на 2600 кв м. У ньому є простора концертна зала на 250 кв м, оркестрові класи, 5 танцювальних залів і велика хореографічна зала на 260 кв м".


Довідка

Компанія "Атлант" була створена у 1988 році. За цей час побудувала житло по всьому колишньому СНД: у 18 містах та 4 країнах. Ввела в експлуатацію 1,1 млн кв метрів. У "Атланті" працює більше 500 співробітників. Компанія має безліч нагород за високі технології будівництва та надійність.

Наступна публікація