Коли починається рекрутинг?

Коли починається рекрутинг?

Варіантів добре працевлаштуватися в Польщі багато, враховувати слід тільки знання мови, уміння працювати в колективі та кваліфікацію фахівця.

Експерти компанії UWG.in.ua провели дослідження, щоб визначити, які вакансії в Польщі найбільш популярні і затребувані.

Рекрутинг. Коли він починається? Одразу, а може навіть раніше. Рекрутинг бере свій початок задовго до початку самого бізнесу і ніколи не припиняється. Він може нагадувати струмок, а може — Ніагарський водоспад, але він був, є і буде. А все тому, що хороші кадри в дефіциті і потреба в кваліфікованих працездатних співробітниках ніколи не вичерпається.

Ми — UWG.in.ua — компанія по працевлаштуванню за кордоном, і нашим головним завданням є комплексна допомога у будь-яких пов'язаних із цим питаннях. Мета нашої компанії — працевлаштувати кожного бажаючого і наситити закордонні компанії хорошими кваліфікованими співробітниками. Наша команда працює над успішною підготовкою майбутнього спеціаліста до роботи і проживання за кордоном. Плануємо його кар'єрне зростання, проводимо семінари, допомагаємо в підготовці документів і вивченні іноземних мов.

Коли мова йде про роботу в Польщі — це іноді викликає асоціації з країнами, схожими на СРСР, де немає гідного заробітку. Але варто згадати, що ми давно не Радянський Союз, а Польща — розвинена незалежна країна. 20 років в історії Польщі були величезним ривком у проведенні реформ, зростанні економіки, вступі до ЄС. На сьогодні Польща займає 8 місце за розвитком економіки серед країн Євросоюзу, і вона найменше постраждала під час останньої світової кризи. Розвиток економіки спровокував зростання робочих місць, і тепер польські працедавці гостро потребують хороших фахівців.

Експерти нашої компанії провели дослідження, щоб визначити, які вакансії в Польщі найбільш популярні і затребувані. Що стосується українців, то усі робочі місця в Польщі для нас діляться на ті, які вимагають кваліфікації, і на ті, які її не вимагають.

Серед популярних на першому місці залишаються робочі спеціальності:

• різноробочі;
• обслуговуючий персонал у ресторанному бізнесі;
• хатні робітниці;
• сезонні робітники.

Оплата праці для цих категорій складає від 7 до 12 злотих за годину.

Набагато вище оплачується праця кваліфікованих робітників. Тут особливою популярністю користуються ІТ-фахівці, які можуть в середньому отримувати від 2 500 злотих на місяць. Найбільш висока кількість вакансій для таких робітників у великих містах Польщі — Варшаві та Кракові.

Цінуються в Польщі також працівники торгової ланки. Сфери, які потребують продавців, за популярністю:

• фармацевтична;
• косметична;
• харчова.

Мають великі шанси добре працевлаштуватися інженери, електрики і механіки. Вартість праці таких співробітників оцінюється від 3000 злотих на місяць.

Пріоритетом в Польщі користуються робочі місця для жінок, зокрема:

• швачки;
• учителі;
• лікарі.

Найвище оплачується праця управлінського персоналу. Управлінці та висококваліфіковані співробітники можуть заробляти від 4 000 злотих на місяць.

Варіантів добре працевлаштуватися в Польщі багато, враховувати слід тільки знання мови, уміння працювати в колективі та кваліфікацію фахівця.

Успіх практично у всьому залежить від вас самих!

Наступна публікація