У Києві представлено унікальний артефакт: рацію з гелікоптера генерала Кульчицького

У Києві представлено унікальний артефакт: рацію з гелікоптера генерала Кульчицького

Із цим унікальним артефактом можуть ознайомитися усі бажаючі на стенді компанії "Доля і Ко Лтд", який представлений в рамках міжнародної виставки "БЕЗПЕКА 2016".

Керівник компанії Лариса Татарінцєва зазначила, що, незважаючи на падіння з величезної висоти, вибух та пожежу, рація працює до цього часу. "Доля цього експонату трагічна. 26 травня 2014 року під Слов'янськом сталася трагедія – було збито український гелікоптер, загинуло 14 українських військовослужбовців й серед них легендарний український генерал, Герой України Сергій Кульчицький. Бойова машина після влучання ракети з ПЗРК впала з великої висоти, вибухнула й згоріла, але радіостанція, яка знаходилася у когось з пасажирів збитого гелікоптера, вціліла й досі знаходиться в робочому стані" - сказала керівник компанії "Доля і Ко Лтд" Л. Татарінцева. 

"Також бійці АТО привезли нам радіостанцію, яка під впливом тисячних температур оплавилася в підбитому палаючому танку, але до цього часу працює, хоча, на превеликий жаль, екіпаж загинув. Не даремно виключно цією продукцією забезпечується зв'язок для миротворчих місій Організації Об'єднаних Націй і використовується в військах НАТО" - підкреслила керівник компанії.

Довідка

Кульчицький Сергій Петрович, Герой України (посмертно), начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Внутрішніх військ МВС України, один з натхненників відродження Національної гвардії України. Народився 17 грудня 1963 року. Загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових дій під час антитерористичної операції у місті Слов'янськ Донецької області. Вертоліт Мі-8, на якому знаходився генерал-майор Сергій Кульчицький та ще 12 військових співробітників МВС був збитий сепаратистами неподалік гори Карачун.

Іменем Генерала Кульчицького було названо добровольчий батальйон, вулиці у містах Львові, Івано-Франківську, Вишгороді.

ТОВ "Доля і Ко Лтд" працює на ринку телекомунікаційних технологій України з 1991 року. Виробляє широкий спектр радіостанцій Української торгової марки "ЛИБІДЬ", є дистриб'ютором американської компанії "Motorola Solutions" в Україні. Компаніє є одним з ключових партнерів Міністерства оборони України, Національної гвардії, Служби безпеки України.

Наступна публікація