Голосувати на президентських виборах збираються понад 84% українців – опитування

Голосувати на президентських виборах збираються понад 84% українців – опитування

Голосувати збираються понад 84% українців / Фото: УНІАН

Не планують приймати участь у волевиявленні лише 13,3% респондентів.

Взяти участь у голосуванні на президентських виборах, що відбудуться 25 травня, збираються 84,1% українців, йдеться у результатах всеукраїнського телефонного опитування, проведеного на замовлення ТСН компанією ГФК Юкрейн 6-8 травня.

Так, за результатами опитування 84,1% респондентів планують голосувати, 13,3% - не планують йти на вибори, а ще 2,5% відповіли, що не визначилися, чи підуть на дільниці.

Найвищий відсоток охочих йти на вибори – на Заході України – 95,2%. Натомість не планують йти на вибори 4,8% респондентів. У північних областях на вибори підуть 90,7% українців, не планують голосувати 7,8%, і не визначилися з вибором 1,4% опитаних. Результати опитування у центральних регіонах засвідчили, що голосувати 25 травня планують девять із десяти українців – 90,8%. Не планують йти на вибори 7,9% і не визначилися 1,3%. У південних регіонах ствердно відповіли 84,1% респондентів, 13,3% не виявляють бажання голосувати, а 2,5% не змогли впевнено відповісти на запитання. Натомість у східних областях відсоток тих, хто не бажає йти на вибори, найбільший. Лише двоє з трьох жителів східних регіонів мають намір голосувати – 66,4%, і майже кожен третій не планує йти на вибори – 29%. Не визначилися з вибором 5,6% опитаних.

Варто зазначити, що в ряді регіонів на Сході України проходить антитерористична операція, в деяких містах діють терористи, які захоплюють держбудівлі, викрадають і катують людей і закликають не визнавати теперішню владу та ігнорувати вибори 25 травня, пише УНІАН

Опитування проводилося на замовлення каналу 1+1 компанією ГФК Юкрейн 6-8 травня. Метод опитування: комп'ютеризовані телефонні інтерв'ю (CATI) із дзвінками на мобільні телефони. Вибірка випадкова, репрезентативна для населення України у віці 18 років і старше за статтю, віком, розміром населеного пункту і регіону.

Помилка не перевищує 3.5% для вибірки в цілому або 9.0% для одного регіону.

Нагадаємо, раніше сепаратисти на Донеччині пригрозили, що виборів президента у регіоні не буде

Повʼязані теми:

Наступна публікація