Дані екзит-полів: Порошенко впевнено перемагає у першому турі

Дані екзит-полів: Порошенко впевнено перемагає у першому турі

Фото: УНІАН

Згідно з даними екзит-полів, другий тур виборів може й не відбутися.

Згідно з даними екзит-полів - Всеукраїнського телевізійного екзит-полу та Національного екзит-полу, безперечним лідером президентських виборів став Петро Порошенко. З великим відривом за ним слідує Юлія Тимошенко. Третє місце посів Олег Ляшко.

Дані обох екзит-полів говорять про те, що другого туру виборів в Україні не буде.

Дані Всеукраїнського телевізійного екзит-полу / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com
Так, за даними Всеукраїнського телевізійного екзит-полу Петро Порошенко отримав 57,3% голосів. Це означає, що другого туру президентських виборів не буде. Другою до фінішу прийшла Юлія Тимошенко з результатом у 12,4%. Третє місце сенсаційно посів Олег Ляшко, набравши 8,7% голосів українців.

У топ-5 також потрапили Анатолій Гриценко (6%) і Сергій Тігіпко (4,4%). Михайло Добкін отримав лише 2,3% голосів виборців, а Вадим Рабінович - 2%. Ольга Богомолець набрала 1,8%, Олег Тягнибок - 1,5%, Петро Симоненко - 1,3%, а Дмитро Ярош - 1,1%. Решту кандидатів не подолали бар'єр у 1%.

Водночас, за даними Національного екзит-полу станом на 20:00, Порошенко отримав 55,7% голосів українців. Юлія Тимошенко набрала лише 12,8%, а Олег Ляшко фінішував третім з результатом 8,1%.

Дані Національного екзит-полу / Фото: ТСН.ua
За Анатолія Гриценка і Сергія Тігіпка проголосувало 6,3% і 4,8% відповідно, Михайло Добкін набрав 2,1%. Ольга Богомолець та Вадим Рабінович отримали по 2,0%, Олег Тягнибок - 1,3%, Петро Симоненко - 1,1%. Інші кандидати набрали менше 1%.

Всеукраїнський телевізійний екзит-пол проводила компанія "TNS в Україні" на замовлення чотирьох телеканалів – "1+1" , ICTV , ТРК "Україна" та "Інтер".

Організатором Національного екзит-полу є консорціум компаній у складі Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) і Центр Разумкова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація