Невідоме життя Порошенка: любов до цукерок та бій з Путіним, який не відбувся

Невідоме життя Порошенка: любов до цукерок та бій з Путіним, який не відбувся

Фото: Reuters

У дитинстві Петро був бешкетником, проте завжди ділився цукерками з однокласницями та носив їхні портфелі.

Однокласниці та сусіди Порошенка розповіли про його дитинство
Кореспонденти ТСН розшукали невідомі досі факти з життя першого номера в президентському рейтингу.

Так, однокласниці Петра Порошенка із провінційного міста Болград характеризують його як спокійну, добру і щедру людину. А колишній тренер із дзюдо в Молдавському селищі Бендери оцінює кандидата як сильного, швидкого і цілеспрямованого, йдеться у сюжеті ТСН.Марафон.

Мала батьківщина Порошенка, місто Болград, розташоване за 170 км бездоріжжя від Одеси в бік Молдови.

Перші вісім років його життя пройшли у затишному дворику на вулиці Леніна. Колишній сусід родини Порошенків Степан Іванович маленького Петю майже не пам'ятає, але із задоволенням розповів про його батька Олексія.

"Батько у нього дуже хороший організатор і, як він про себе говорить, суворий. Він дійсно і з дітьми, і з нами був суворим. І його слово було для нас закон", - розповів сусід.

Однокласниці Людмила та Лариса, які вчилися з Порошенком у гімназії №1, зізналися, що Петя завжди пригощав дівчат чимось солоденьким. "Навчався нормально, скажімо, ну, не відмінник Петя був, але п'ятірки в основному", - розповіла однокласниця.

Однокласниці розповіли про дитинство Порошенка

Однокласниці розповіли про дитинство Порошенка

Людмила, яка сиділа за одною партою з Петром, згадує, що доводилось ділити парту уявними лініями, але невдовзі за погану поведінку Петю пересадили на місце, ближче до столу вчителя, поряд із відмінницею Танею Слепцовою. Петро часто проводжав її та інших дівчат додому. І завжди допомогав нести портфелі.

Із Болграда батька Петра - Олексія Івановича Порошенка - відправили в молдовське місто Бендери. Там кандидат в президенти закінчував школу і пішов на дзюдо. Згодом бойові навички Петру Олексійовичу знадобилися в парламенті, щоб непомітно опускати опонентів, тепер уже не на татамі.

Тренер з дзюдо Йосип згадує Петра як вправного бійця і приголомшує одкровенням: у 70-х Порошенко міг зустрітись з Путіним на татамі. Але не судилося, бо Путін старший за Порошенка.

"Петро був скромним, нормальним хлопцем. Навчався нормально і в спорті поводився пристойно... Кандидат у майстри спорту", - розповів тренер.

Після школи Порошенко переїхав до Києва та вступив на найпрестижніший в УРСР факультет міжнародних відносин. Теперішній завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Олександр Шнирков, який 30 років тому читав у Порошенка семінари, розповів, як в кінці 80-х Порошенко заробив свій перший мільйон і приїхав в університет на новенькій "Волзі".

"Петро Олексійович, маючи певні знання, які ми давали в нашому інституті, зробив таку фірму, і вони давали консультації. І юридичного характеру, і економічного. Як виходити на ринок, як шукати партнерів, як шукати цінову інформацію, що таке кон'юктура на зовнішніх ринках. То ясно, що можна було і перший мільйон заробити, і другий, і третій. І він заробляв", - зауважив Шнирков.

Вотчиною Порошенка називають Вінничину - саме звідти бере свій початок корпорація "Рошен". Після закінчення вишу разом з батьком Олексієм і братом Михайлом Порошенки купують Вінницьку кондитерську фабрику. Зараз Петро Олексійович – один з найбагатших українців, його журнал "Форбс" оцінив у $ 1, 8 млрд.

Кума Порошенка Оксана Білозір каже: таких успіхів Петро Олексійович досяг завдяки сильному тилу. Дружина і четверо дітей для Порошенка завжди були на першому місці.

Нагадаємо, що згідно з даними телевізійного екзит-полу, Порошенко стане президентом у першому турі. Юлія Тимошенко та Олег Ляшко посіли друге і третє місце відповідно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація