Яценюк хоче до виборів "злитися" з Порошенком

Яценюк хоче до виборів "злитися" з Порошенком

Яценюк вважає, що їм з Порошенком варто об'єднатися до виборів / Фото: gbgalsgallery.com

Їхні політичні сили йдуть на вибори двома партіями, але сповідують один курс, пояснив прем'єр-міністр.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що до виборів необхідно створити коаліцію з політичною силою президента України Петра Порошенка.

"Ми йдемо двома партіями, але ми сповідуємо один курс. Має бути єдність. Вважаю, що ми до виборів з президентом повинні створити коаліцію. У нас повинна бути проєвропейська коаліція - коаліція реформ і змін", - сказав він в ефірі "Шустер live" у п'ятницю ввечері.

Нагадаємо, 13 вересня під час виступу на форумі YES у Києві Яценк заявив, що угода про створення коаліції слід підписати ще до проведення позачергових виборів парламенту.

Яценюк очолює партію "Народний фронт". Головою її виборчого штабу є спікер Верховної Ради Олександр Турчинов. Разом вони залишили партію екс-прем'єра Юлії Тимошенко "Батьківщина".

Блок Петра Порошенка (колишня партія "Солідарність") 27 серпня очолив Юрій Луценко. У цей же день партія з ініціативи Луценка була перейменована з "Солідарності" на "Блок Петра Порошенка". Дозвіл на використання свого імені дав сам президент, який прибув на з'їзд. Тривалий час Порошенко був головою "Солідарності".

Повʼязані теми:

Наступна публікація