"Батьківщина" провалила закон про голосування бійців АТО через страх фальсифікацій

"Батьківщина" провалила закон про голосування бійців АТО через страх фальсифікацій

Депутати провалили закон про голосування бійців АТО

Так вірні Тимошенко депутати пояснили свою позицію.

Напередодні Верховна Рада провела ще одне "останнє" засідання перед виборами. Депутати збиралися до сесійної зали протягом кількох годин, доки утворився кворум, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після подій минулого тижня парламент посилено охороняли. Хоча цього разу людей знадвору було небагато і нардепам уже нічого не загрожувало.

Народні обранці проголосували за виділення 7 млн грн. для протезування учасникам бойових дій, спрощення імпорту деяких ліків, багатостраждальний закон про спадщину.

Зі скрипом, але таки вдалося затвердити закон про статус тимчасових переселенців. Провладні депутати звернули увагу на те, що в залі дуже мало регіоналів і геть немає комуністів, які зазвичай дорікають владі, що та замало опікується біженцями.

Право воювати є, права голосувати немає

Право воювати є, права голосувати немає

Натомість закони, заради яких збирали позачергове засідання, забуксували. Спроби дати ЦВК право переносити виборчкоми з фронтової зони до безпечніших місць, а бійцям проголосувати на передовій – раз за разом провалюються.

На погрози спікера оприлюднити прізвища саботажників у "Голосі України" частина депутатів виймає свої картки, щоби система "Рада" зареєструвала їх як відсутніх, а не як таких, що не голосували. Стає очевидним розкол у "Батьківщині": депутати, орієнтовані на "Народний фронт" голосують за, а ті, хто залишився вірним Юлії Тимошенко – права на голосування в окопах не підтримують.

Саме їхніх голосів зрештою і бракує. Тимошенківці пояснюють таку позицію тим, що побоюються фальсифікацій.

Заразом депутати провалили ще й законопроект, який забороняв в Україні показ деяких російських телесеріалів, що пропагують діяльність силових відомств держави-агресорки.

Спікер Олександр Турчинов дав розпорядження оприлюднити список саботажників, а Ірина Геращенко запропонувала ще й доручити Міноборони поінформувати бійців, кому персонально вони мають завдячувати позбавленням права голосу на цих виборах.

Раніше українцям показали, як виглядатимуть бюлетені на виборах у Раду.

Кореспондент ТСН Марія Васильєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація