Ляшко через підставних осіб скупив кілька гектарів лісу і перепродав землю комуністу Калєтніку

Ляшко через підставних осіб скупив кілька гектарів лісу і перепродав землю комуністу Калєтніку

Ляшко на людях їв землю, а поза очі торгував нею за сумнівними схемами

Депутат, який у парламенті патетично цілував землю, в реальності жваво робить гроші на оборудках із нею.

Народний депутат Олег Ляшко, який кілька років тому демонстративно цілував у парламенті "українську землю", фігурує у сумнівних оборудках із дорогою київською землею. Махінації головного "радикала" та його партійців тривають уже не перший рік, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На початку 2000-х Бучанська міська рада почала роздавати землю на вулиці Рози Люксембург. Нібито всім охочим.

Насправді землю отримували підставні особи "сильних світу цього". Ділянки згодом скуповували за безцінь – по $ 100 і менше.

У 2008 р. свої офіційні 10 соток від держави в Бучі для побудови індивідуального житла одержав і сам Ляшко. А також його мама Любов Павлівна, однопартієць і кум Юрій Сухін і ще троє членів його родини.

Всі земельні ділянки приватизували. І в 2010 р. почали зводити накопичені роками "активи" в одну велику "латифундію". Вийшло майже два гектари лісу.

Однак цією землею почали цікавитися в родині тодішнього президента Віктора Януковича. Ляшко поспішив продати набуту власніть комуністу Ігорю Калєтніку – формально земля була придбана його дідом.

Улітку цього року розголосу справі надали громадські активісти. Зараз цю оборудку розслідує прокуратура Київської області.

"Під час обшуку по кримінальному провадженню фігурує як один з потенційних підозрюваних Ярослав Місяць та його жінка. Під час обшуку ми знайшли 520 заповнених громадянами бланків звернень, адресованих ірпінській міській раді, про виділення замельних ділянок без зазначення адрес. Із доданням копій паспортів і ідентифікаційних кодів", - розповів прокурор Бучі Мирослав Пацкан.

У відповідь Місяць із дружиною, котра балотується в мери Бучі від Радикальної партії, прийшли "люструвати" міську раду та прокуратуру. З собою взяли півсотні "тітушок" і зброю.

Під час нападів на держустанови соратник Ляшка вчинив стрілянину. На щастя, ніхто не постраждав.

Попри шалений тиск, слідчі сподіваються довести справу до логічного завершення та повернути вкрадену шахраями землю в державну власність. А винних у розкраданні "святої", як запевняв Ляшко з парламентської трибуни, української землі – чекатиме справедливий суд.

Як уже повідомлялося, Ляшко живе в елітному маєтку поряд із Клюєвим і літає VIP-чартером бізнес-партнера Фірташа.

Прокуратура підозрює Ляшка в незаконній торгівлі землею

Прокуратура підозрює Ляшка в незаконній торгівлі землею

Повʼязані теми:

Наступна публікація