США вбачають загрозу у російських підводних човнах у Чорному морі

США вбачають загрозу у російських підводних човнах у Чорному морі

Фото: ВАТ "ЦКБ МТ "Рубін"

Новітні російські підводні човни важко запеленгувати

У США занепокоєні розгортанням російським флотом новітніх підводних човнів, які можуть бути оснащені балістичними ракетами. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на "CNN".

Зокрема, як зазначають американські військові чиновники, РФ розглядає НАТО як реальну загрозу. Саме цим і викликане збільшення кількості російських підводних човнів, в тому числі і в Чорному морі.

При цьому, у США наголошують, що новітні російські підводні човни важко запеленгувати. При цьому, підводні судна РФ можуть бути оснащені ракетними системами, здатними атакувати наземні цілі на великих відстанях.

"Ми не можемо мати 100-відсоткову обізнаність про діяльність російського підводного флоту на сьогодні. Наші торпедні підводні човни кращі, але не набагато. Російські човни є реальною загрозою для американських авіаносних груп", - заявив адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс.

Зокрема, як зазначає видання, Росія оновила майже 12 військово-морських баз у радіусі Полярного кола, які дають більше можливостей Кремлю відправляти підводні човни ближче до територіальних вод США та НАТО.

Нагадаємо, в українській розвідці зазначають, що Росія відпрацювала елементи комплексної повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток напередодні проведення у Брюсселі ради Росія – НАТО, яка запланована на 20 квітня.

Як зазначається, під час ради на рівні послів передбачається обговорити зокрема питання прозорості взаємовідносин та зниження ризиків виникнення інцидентів. За даними розвідки, 14 квітня літак-розвідник Су-24МР провів розвідку та підтвердження об'єктів умовного противника у південно-західній частині Чорного моря.

Повʼязані теми:

Наступна публікація