Туреччину сколихнули потужні вибухи. Жандармерію протаранили "нашпигованим" вибухівкою авто

Туреччину сколихнули потужні вибухи. Жандармерію протаранили "нашпигованим" вибухівкою авто

Фото: Reuters

Вибух був настільки потужним, що його силою у будинках вибило шибки

У турецькій провінції Діярбакир пролунав вибух поблизу жандармерії міста Хані . Про це йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

Зазначається, що автомобіль "начинений" вибухівкою протаранив відділок жандармів. В результаті цього поранено кілька правоохоронців.

Як пише "Reuters" з посиланням на джерела у правоохоронних органах Туреччини, на місце прибуло кілька десятків карет "швидкої". Населення провінції в переважній більшості курди.

"До місця події у міста Хані, що на північ від столиці провінції, прибуло близько 20 машин швидкої допомоги", - повідомило джерело.

Очевидці розповідають, що вибух був настільки великої сили, що у всьому місті повибивав шибки.

Окрім того, турецьке місто Кіліс обстріляли із території Сирії. Щонайменше 4 людей поранено внаслідок обстрілу.

"Хто саме стоїть за цими нападами - поки не відомо. Атаки в цьому регіоні часто організовують бойовики ісламської держави та курдські збройні угруповання", - йдеться в сюжеті ТСН

Нагадаємо, 9 квітня у Стамбулі пролунав вибух. Це сталося у центральній частині міста. Зокрема, вибуховий пристрій здетонував поблизу центрального району Меджидіекой.

Вибухівка була залишена поблизу переходу до району у нейлоновій сумці. Внаслідок вибуху постраждало три людини. Про їхній стан наразі інформації немає. Місце вибуху оточила поліція. Також було евакуйовано відвідувачів сусідніх торговельних центрів та посилено охорону.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація