У Білорусі Росія тренувалась завдавати авіаудари по Україні - розвідка

У Білорусі Росія тренувалась завдавати авіаудари по Україні - розвідка

Фото: Reuters

РФ продовжує підготовку до можливих широкомасштабних наступальних дій проти України.

Росія відпрацювала умовне завдавання масованих авіаційних ударів з території Білорусі по українських стратегічних об'єктах.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві, передає "УНІАН".

"Керівництво РФ не відмовляється від своїх агресивних планів стосовно України і продовжує підготовку до можливих широкомасштабних наступальних дій проти нашої держави", - заявив він.

Скібіцький повідомив, що 26 жовтня, використовуючи зобов'язання Республіки Білорусь як союзницької держави, російськими бойовими літаками в повітряному просторі Білорусі відпрацьовано умовне завдавання масованих авіаційних ударів по стратегічних об'єктах на території України.

Нагадаємо, у Росії раптово підняли за тривогою ракетну бригаду з "Іскандерами"Зокрема, дивізіони здійснили марш на Тоцький полігон і розпочали виконання нормативів щодо обладнання стартових позицій, перевантаження ракет, прийому- передачі даних, а також відпрацювання протидії диверсійно-розвідувальним групам умовного противника.

Нещодавно Росія перевіряла готовність ядерних сил до масштабної війни. Головне управління розвідки Міноборони України зафіксувало активізацію заходів оперативної та бойової підготовки Стратегічних ядерних сил Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація