Україна не в змозі достатньо забезпечити летальною зброєю військових в АТО – Турчинов

Україна не в змозі достатньо забезпечити летальною зброєю військових в АТО – Турчинов

Фото: УНІАН

Турчинов також наголосив, що озброєна українська арміє є одним із основних факторів безпеки Європи

Поставки "Укроборонпрому" летальної зброї для військових в зону АТО недостатні для протистояння агресору. Про це під час зустрічі з директором департаменту державної безпеки Литовської Республіки Дарюсом Яунішкісом повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

За словами Турчинова, ситуація ускладнюється ще й тим, що "питання військово-технічної співпраці з нашими західними партнерами, зокрема, в питаннях надання летальної зброї, досі не вирішуються".

"Сьогодні всі поставки летальної зброї забезпечує український оборонпром, але для ефективної протидії агресору цього недостатньо", - сказав Турчинов, додавши, що добре озброєна українська армія є важливим фактором для забезпечення безпеки Європи.

Нагадаємо, в "Укроборонпромі" заявили, що оснащують українських військових на фронті всієї необхідною технікою. При цьому, концерн передав Національній гвардії першу партію бронетранспортерів БТР-3Е1Д.

Раніше, президент Петро Порошенко заявляв, що "Укроборонпром" повністю обходиться без комплектуючих, які раніше постачалися з Росії. За словами президента, за останній період обсяги виробництва на підприємствах "Укроборонпрому" зросли втричі, тому десятки тисяч людей забезпечені роботою, збережено існуючі та створено нові робочі місця.

Досягення Укроборонпрому в 2015 році

Повʼязані теми:

Наступна публікація